Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bug pada fibox.ws?
07-03-2012, 09:07 PM,
Post: #1
Bug pada fibox.ws?
Assalamualaikum & salam sejahtera.

Sejak kebelakangan ini, aku perasan shoutbox TBD.my dah jadi gila X_X
Aku tak pasti samada masalah tu pada laptop aku (aku try guna Firefox, Chrome, Opera), Linux atau fibox.ws itu sendiri.
Bersama post ini aku embedkan video yang aku rakam.


Antara masalah yang aku nampak adalah seperti berikut:
  1. Post berulang-ulang - non stop
  2. Gambar profil members tak terpapar
  3. Scrollbar hilang. Tapi still boleh scroll dengan cara highlight and drag.

p/s: Maaf kualiti video agak kurang memuaskan. Sepatutnya gambar cantik. Tapi lepas aku convert, jadi camtu plak. Troll level : mencoder GayFace
[Image: sigkucing.png]

Kucing dalam gambar di atas adalah dari spesis Munchkin.

URL dibawah pula, tiada kena mengena langsung dengan kucing.

http://www.hotfloppy.tk/
[Image: debian-user-sig.png]
Reply
07-03-2012, 09:12 PM,
Post: #2
RE: Bug pada fibox.ws?
sama laa............
Reply
07-03-2012, 09:16 PM,
Post: #3
RE: Bug pada fibox.ws?
(07-03-2012, 09:07 PM)hotfloppy Wrote: Assalamualaikum & salam sejahtera.

Sejak kebelakangan ini, aku perasan shoutbox TBD.my dah jadi gila X_X
Aku tak pasti samada masalah tu pada laptop aku (aku try guna Firefox, Chrome, Opera), Linux atau fibox.ws itu sendiri.
Bersama post ini aku embedkan video yang aku rakam.


Antara masalah yang aku nampak adalah seperti berikut:
  1. Post berulang-ulang - non stop
  2. Gambar profil members tak terpapar
  3. Scrollbar hilang. Tapi still boleh scroll dengan cara highlight and drag.

p/s: Maaf kualiti video agak kurang memuaskan. Sepatutnya gambar cantik. Tapi lepas aku convert, jadi camtu plak. Troll level : mencoder GayFace

ikut ape yg saye nampak.. shoutbox tbd cuma ada problem tang avatar..if kita guna link avatar dari site lain dia akan load. Tapi kalau guna avatar yang memang kita upload ke tbd.. dia akan jadi forbidden GayFace

kalau bab chat berulang tu jarang kena. Dulu rajin la kena.. sy pun tak tahu kenape.. tapi selalunya sy akan clean cache..dan segalanya dalam browser.. login balik.. dan elok macam biasa GayFace.. shoutbox tbd je selalu jadi camni rasanya.. kat fibox.ws ok je.


-|ninja33|-
[Image: b_560_95_1.png]
Reply
07-03-2012, 09:22 PM,
Post: #4
RE: Bug pada fibox.ws?
(07-03-2012, 09:07 PM)hotfloppy Wrote: Antara masalah yang aku nampak adalah seperti berikut:
  1. Post berulang-ulang - non stop
  2. Gambar profil members tak terpapar
  3. Scrollbar hilang. Tapi still boleh scroll dengan cara highlight and drag.

#1 - Aku rasa internet connection kau slow, sbb aku tak pernah hadapi masalah tersebut
#2 - Suhz ckp dia terdelete VM s.tbd.my ;d
#3 - bukan memang dari dulu ke? ;d
puas sudah menanam ubi, nenas juga dibeli orang, puas sudah aku berbakti, pengganas juga dipandang orang

Quote:A true warrior need blood on his sword; A true pirate never afraid to sail the red sea.
Reply
07-03-2012, 09:23 PM, (This post was last modified: 07-03-2012, 09:24 PM by hotfloppy.)
Post: #5
RE: Bug pada fibox.ws?
(07-03-2012, 09:16 PM)Dragneel Wrote: ikut ape yg saye nampak.. shoutbox tbd cuma ada problem tang avatar..if kita guna link avatar dari site lain dia akan load. Tapi kalau guna avatar yang memang kita upload ke tbd.. dia akan jadi forbidden GayFace

kalau bab chat berulang tu jarang kena. Dulu rajin la kena.. sy pun tak tahu kenape.. tapi selalunya sy akan clean cache..dan segalanya dalam browser.. login balik.. dan elok macam biasa GayFace.. shoutbox tbd je selalu jadi camni rasanya.. kat fibox.ws ok je.

avatar aku mmg upload kat TBD terus.. sebelom2 ni okay je.. baru2 ni je tetiba jadi..

pasal clean cache tu, aku biasa bukak TBD.my kat firefox je.. so, bila jadi camni, aku try la bukak kat Chrome ngan Opera, yang semestinya dara lagi dari sebagai cache berkenaan TBD.my..

harap pihak admin/mod take note..

@[SeluarDalam] guna Windows ? Web browser apa ?
(07-03-2012, 09:22 PM)Ahlspiess Wrote:
(07-03-2012, 09:07 PM)hotfloppy Wrote: Antara masalah yang aku nampak adalah seperti berikut:
  1. Post berulang-ulang - non stop
  2. Gambar profil members tak terpapar
  3. Scrollbar hilang. Tapi still boleh scroll dengan cara highlight and drag.

#1 - Aku rasa internet connection kau slow, sbb aku tak pernah hadapi masalah tersebut
#2 - Suhz ckp dia terdelete VM s.tbd.my ;d
#3 - bukan memang dari dulu ke? ;d

#1 - Mungkin la kot.. nanti aku suh bos aku upgrade internet connection.. skang ni guna UniFi 20mbps je.. Sad
#2 Owh.. patot la..
#3 Sebelum2 ni ada scrollbar.. seriusly, tak tipu..
[Image: sigkucing.png]

Kucing dalam gambar di atas adalah dari spesis Munchkin.

URL dibawah pula, tiada kena mengena langsung dengan kucing.

http://www.hotfloppy.tk/
[Image: debian-user-sig.png]
Reply
07-03-2012, 09:41 PM,
Post: #6
RE: Bug pada fibox.ws?
rase nye ape yg terjadi kat atas tu semua nye same terjadi kat ak ..
tapi tu xde masalah laa ..
okay je kalau berulang2, tu cume time refresh page je ..
11/6/2013 .
lagi 2 hari genap setahun pemergian arwah ayah yg ku sygi ..
sungguh bnyak kesedihan n dugaan yg aku lalui tahun bulan ini ..
Reply
07-03-2012, 09:50 PM,
Post: #7
RE: Bug pada fibox.ws?
(07-03-2012, 09:23 PM)hotfloppy Wrote:
(07-03-2012, 09:16 PM)Dragneel Wrote: ikut ape yg saye nampak.. shoutbox tbd cuma ada problem tang avatar..if kita guna link avatar dari site lain dia akan load. Tapi kalau guna avatar yang memang kita upload ke tbd.. dia akan jadi forbidden GayFace

kalau bab chat berulang tu jarang kena. Dulu rajin la kena.. sy pun tak tahu kenape.. tapi selalunya sy akan clean cache..dan segalanya dalam browser.. login balik.. dan elok macam biasa GayFace.. shoutbox tbd je selalu jadi camni rasanya.. kat fibox.ws ok je.

avatar aku mmg upload kat TBD terus.. sebelom2 ni okay je.. baru2 ni je tetiba jadi..

pasal clean cache tu, aku biasa bukak TBD.my kat firefox je.. so, bila jadi camni, aku try la bukak kat Chrome ngan Opera, yang semestinya dara lagi dari sebagai cache berkenaan TBD.my..

harap pihak admin/mod take note..

@[SeluarDalam] guna Windows ? Web browser apa ?
(07-03-2012, 09:22 PM)Ahlspiess Wrote:
(07-03-2012, 09:07 PM)hotfloppy Wrote: Antara masalah yang aku nampak adalah seperti berikut:
  1. Post berulang-ulang - non stop
  2. Gambar profil members tak terpapar
  3. Scrollbar hilang. Tapi still boleh scroll dengan cara highlight and drag.

#1 - Aku rasa internet connection kau slow, sbb aku tak pernah hadapi masalah tersebut
#2 - Suhz ckp dia terdelete VM s.tbd.my ;d
#3 - bukan memang dari dulu ke? ;d

#1 - Mungkin la kot.. nanti aku suh bos aku upgrade internet connection.. skang ni guna UniFi 20mbps je.. Sad
#2 Owh.. patot la..
#3 Sebelum2 ni ada scrollbar.. seriusly, tak tipu..

#1 lol biar betik, then aku tarik balik kenyataan internet connection slow, tapi srsly aku tak pernah dpt problem mcm tu..
#3 aku dari dulu lg mcm tu :xd:
puas sudah menanam ubi, nenas juga dibeli orang, puas sudah aku berbakti, pengganas juga dipandang orang

Quote:A true warrior need blood on his sword; A true pirate never afraid to sail the red sea.
Reply
07-03-2012, 10:05 PM,
Post: #8
RE: Bug pada fibox.ws?
1) Post berulang-ulang - non stop: selalunya terjadi tika page x fully load/tenet slow
2) Gambar profil members tak terpapar: rujuk jwpn Ahlspiess psal
3) Scrollbar hilang. Tapi still boleh scroll dengan cara highlight and drag.: Rujuk jawapan #1

GayFace

[̲̅ə̲̅٨̲̅٥̲̅٦̲̅]
i ℓ٥ﻻ ﻉ√٥υ F٥rﻉ√ﻉr ღ
|_|0|_|
|_|_|0|
|0|0|0|
http://jonhburn2.freehostia.com/lol.txt
Reply
07-03-2012, 11:46 PM,
Post: #9
RE: Bug pada fibox.ws?
aku pun pernah dapat masalah yang post berulang-ulang tu. ingatkan ada bot GayFace
tapi lepas guna ubuntu semua masalah selesai cuma masalah gambar je xlagi. Sad
Reply
08-03-2012, 08:30 AM,
Post: #10
RE: Bug pada fibox.ws?
1. Masih dlm Pemerhatian
2. Memang tak ada gambar, sbb server chat yg ni share dgn fibox. Dan aku terasa malas nak edit code dia utk kluarkan gamba, tgk la nnti ada masa aku fix.
3. Memang dari dulu takde scrollbar di Chrome, sbb CSS, nnti aku ada masa aku fix. TQ

btw, html file, js dan css adalah sebijik mcm yg lama.. cuma PUSH server menggunakan fibox, ada sedikit tak compatible, sbb yg fibox dah updated, tbd punya masih yg lama.
[Image: GteM3.png]
Reply
08-03-2012, 03:03 PM,
Post: #11
RE: Bug pada fibox.ws?
aku rasa masalah ni ada kaitan dgn addon firefox..aku pernah mengalami kejadian yg sama..
sewaktu kejadian aku berkata begini..
"AHH SUDAHH!!! APER KE HELLNYER PULOK NIHHH??!!!"

aku x pasti apa yg kalian ucapkan, namun kalimat di atas ckit pun x membantu anda mengembalikan keadaan fibox kepada asal..
Reply
08-03-2012, 03:37 PM,
Post: #12
RE: Bug pada fibox.ws?
(08-03-2012, 08:30 AM)suhz Wrote:
Spoiler:

1. Masih dlm Pemerhatian
2. Memang tak ada gambar, sbb server chat yg ni share dgn fibox. Dan aku terasa malas nak edit code dia utk kluarkan gamba, tgk la nnti ada masa aku fix.
3. Memang dari dulu takde scrollbar di Chrome, sbb CSS, nnti aku ada masa aku fix. TQ

btw, html file, js dan css adalah sebijik mcm yg lama.. cuma PUSH server menggunakan fibox, ada sedikit tak compatible, sbb yg fibox dah updated, tbd punya masih yg lama.


betol la macam rempah ngan johnburn cakap.. fibox.ws tu load tak abis.. apsal ar ? berat sgt ke apa ? sebelom2 ni okay je.. rindu nak ber GayFace an kat shoutbox Sad

(08-03-2012, 03:03 PM)sil Wrote:
Spoiler:

aku rasa masalah ni ada kaitan dgn addon firefox..aku pernah mengalami kejadian yg sama..
sewaktu kejadian aku berkata begini..
"AHH SUDAHH!!! APER KE HELLNYER PULOK NIHHH??!!!"

aku x pasti apa yg kalian ucapkan, namun kalimat di atas ckit pun x membantu anda mengembalikan keadaan fibox kepada asal..


tapi aku try dengan firefox, chrome serta opera.. sama je..

actually, aku cakap "what the f***?!".. tetap juga tidak mengembalikan keadaan seperti asal.. hehehehe..
[Image: sigkucing.png]

Kucing dalam gambar di atas adalah dari spesis Munchkin.

URL dibawah pula, tiada kena mengena langsung dengan kucing.

http://www.hotfloppy.tk/
[Image: debian-user-sig.png]
Reply
08-03-2012, 03:40 PM,
Post: #13
RE: Bug pada fibox.ws?
bila aku buka kat IE xde plak jadi mcm tu? bug pada fibox tu ke atau bug kat browser/addon?
Reply
08-03-2012, 07:42 PM,
Post: #14
RE: Bug pada fibox.ws?
<troll>
korg taktau ke microsoft bayar fibox utk kasi browser lain tak support chatbox tu kecuali browser IE ?
</troll>
puas sudah menanam ubi, nenas juga dibeli orang, puas sudah aku berbakti, pengganas juga dipandang orang

Quote:A true warrior need blood on his sword; A true pirate never afraid to sail the red sea.
Reply
08-03-2012, 08:54 PM,
Post: #15
RE: Bug pada fibox.ws?
Merujuk kepada my previous reply, itu masa aritu, aku tgk kat statusbar page tgh load cdn.fibox.ws.. tapi skarang ni, page dah fully loaded, tetap masalah sama jadi.. Aku masih tak paham.. Tunggu je la kot ?

p/s: Sedih tak dapat berGayFace kat shoutbox..
[Image: sigkucing.png]

Kucing dalam gambar di atas adalah dari spesis Munchkin.

URL dibawah pula, tiada kena mengena langsung dengan kucing.

http://www.hotfloppy.tk/
[Image: debian-user-sig.png]
Reply


Forum Jump: