Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Nak belajar flash
08-02-2012, 02:18 PM,
Post: #1
Nak belajar flash
Salam semua...boleh tak korang share web ke, pdf ke yang ajar pasal flash..lagi bagus kalau yang bergambar skali....time kasih yer...=)
Kalau tiada angin masakan pokok bergoyang
Reply
08-02-2012, 02:28 PM,
Post: #2
RE: Nak belajar flash
errrkkk... -.-

Code:
http://lmgtfy.com/?q=flash+tutorial

(08-02-2012, 02:18 PM)kayman120 Wrote: Salam semua...boleh tak korang share web ke, pdf ke yang ajar pasal flash..lagi bagus kalau yang bergambar skali....time kasih yer...=)

Reply
08-02-2012, 02:38 PM,
Post: #3
RE: Nak belajar flash
(08-02-2012, 02:28 PM)ph33kr1 Wrote: errrkkk... -.-

Code:
http://lmgtfy.com/?q=flash+tutorial

(08-02-2012, 02:18 PM)kayman120 Wrote: Salam semua...boleh tak korang share web ke, pdf ke yang ajar pasal flash..lagi bagus kalau yang bergambar skali....time kasih yer...=)

hehehe..time kasih bebanyak dari hujung rambut smpai hujung ibu jari kaki..~~
Kalau tiada angin masakan pokok bergoyang
Reply
02-03-2012, 05:11 PM,
Post: #4
RE: Nak belajar flash
apa kata try gune flash xml free je tp ada logo sikit la
Reply
09-01-2013, 02:04 PM,
Post: #5
website belajar flash
bawah ni antara laman web yang menarik untuk belajar flash ^^

1. Five Step to Learn Flash: Daripada laman web adobe sendiri.

2. Flash Explain: Laman web ni dah lama tak update. Sejak 2010 lagi. Tapi kalau nak belajar trick dan tip yang old school, masih boleh kunjungi. =)

3. Focus on Flash: Ada tutorial percuma dan ada tutorial yang berbayar.

4. Goto And Learn: Selain Flash, diorang jugak ade ajar HTML5 dan Game Development. Laman web ni amat menarik ^^

5. Flash And Math: Walaupun laman web ni tak cantik tapi banyak jugak tutorial diorang. Diorang bagi download source flash dengan arahan tutorial dalam bentuk pdf. Thumbs Up

tu jelah yang boleh diselami ramai2. Walaupun ada cakap flash is dying. Tapi flash nampak penting untuk Smartphone sekarang boss
Reply


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  Mari Belajar Vintage p0pc0rn 20 3,928 09-01-2013, 03:27 PM
Last Post: shadowmacx
  belajar asas photoshop try 5 1,831 06-01-2013, 11:16 PM
Last Post: shadowmacx

Forum Jump: