Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ubuntu 12.04 "Precise Pangolin" alpha 2
04-02-2012, 09:22 PM,
Post: #1
Ubuntu 12.04 "Precise Pangolin" alpha 2
Assalamualaikumsalam wbt semua

Pada 2 feb yang lepas, Ubuntu 12.04 "Precise Pangolin" alpha 2 dah release..

Bagi sesape yang dah mencuba,nk tanye sama ada ok ke tak sbb teringin nak gune Ubuntu 12.04 "Precise Pangolin" ini...
Reply
04-02-2012, 09:47 PM,
Post: #2
RE: Ubuntu 12.04 "Precise Pangolin" alpha 2
Sayangnya aku x mencuba lagi GayFace
From Facebooker To TBD'erGayFace
Spoiler:
Reply
04-02-2012, 11:20 PM,
Post: #3
RE: Ubuntu 12.04 "Precise Pangolin" alpha 2
agak2 berapa lama baru dia release stable version punya?
Reply
04-02-2012, 11:37 PM,
Post: #4
RE: Ubuntu 12.04 "Precise Pangolin" alpha 2
(04-02-2012, 11:20 PM)ibnumalik Wrote: agak2 berapa lama baru dia release stable version punya?

bulan april akan release official...boleh try alpha 2 punya utk maklumat feature2 yg bakal dibubuh...
so far awesome lah
Kalo saya buat salah janganlah marah mcm GayFace
Reply
04-02-2012, 11:55 PM,
Post: #5
RE: Ubuntu 12.04 "Precise Pangolin" alpha 2
Quote:bulan april akan release official...boleh try alpha 2 punya utk maklumat feature2 yg bakal dibubuh...
so far awesome lah

Awesome dari ubuntu 11.10? GayFace
aku baru install 11.10 sebulan, nanti dah release yang official baru try pulak. hehe Smile
Reply
05-02-2012, 12:05 AM,
Post: #6
RE: Ubuntu 12.04 "Precise Pangolin" alpha 2
(04-02-2012, 11:55 PM)ibnumalik Wrote: Awesome dari ubuntu 11.10? GayFace
aku baru install 11.10 sebulan, nanti dah release yang official baru try pulak. hehe Smile

ahli komunity kebanyakannya bagi respon positif, aku try kat vm pun rasa ok...cuma tak fresh install kat HD lagi je utk feel betul2...
tunggu pun berbaloi coz belum stabil unless kau kaki "sudo", worth try it,haha
Kalo saya buat salah janganlah marah mcm GayFace
Reply
08-02-2012, 12:32 PM, (This post was last modified: 08-02-2012, 12:34 PM by ibnumalik.)
Post: #7
RE: Ubuntu 12.04 "Precise Pangolin" alpha 2
Quote:ahli komunity kebanyakannya bagi respon positif, aku try kat vm pun rasa ok...cuma tak fresh install kat HD lagi je utk feel betul2...
tunggu pun berbaloi coz belum stabil unless kau kaki "sudo", worth try it,haha

haha, masa install dulu je kaki sudo, suka gak pakai, tapi aku xtahu kenapa kebelakangan ni ubuntu aku macam lag sikit. mungkin RAM 1.0 GB. tapi bukan ada claim kata ubuntu xpakai banyak memori? GayFace GayFace GayFace
Reply
08-02-2012, 12:50 PM,
Post: #8
RE: Ubuntu 12.04 "Precise Pangolin" alpha 2
(08-02-2012, 12:32 PM)ibnumalik Wrote: haha, masa install dulu je kaki sudo, suka gak pakai, tapi aku xtahu kenapa kebelakangan ni ubuntu aku macam lag sikit. mungkin RAM 1.0 GB. tapi bukan ada claim kata ubuntu xpakai banyak memori? GayFace GayFace GayFace

Kalau ko pakai compiz + Ubuntu 3D + effect pelbagai memang la berat abam. ;d;d

  ▲
▲ ▲
Spoiler:

surah Ali Imran Ayat 31

Reply


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  Error when Bootup Ubuntu Xantium 5 555 25-05-2013, 03:22 PM
Last Post: Xantium
  install ubuntu dalam window redc4 16 1,087 01-01-2013, 10:09 PM
Last Post: lite
  [Ask]klo window ubuntu boleh x sapport Handycafe? whcool 12 1,558 11-11-2011, 12:56 PM
Last Post: whcool
  Ubuntu 10.04: [req] Semua hack tools python 15 3,633 08-12-2010, 12:39 PM
Last Post: Ilham

Forum Jump: