Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
<ask>ttlong bantu saya buat database noob
26-11-2011, 08:01 PM,
Post: #1
<ask>ttlong bantu saya buat database noob
saya dah data nyer cuma saya ...mulakan project ni ...cuber masta tgok data saya...simple jer data ni saya kan noob...SadSadSadSad

sya atach kan data yg saya buat......

GayFace

.xlsx   Book1.xlsx (Size: 10,68 KB / Downloads: 12)
Angry

sharing your knowledge to grow your knowledge...

and the knowledge is life not death
Reply
26-11-2011, 10:04 PM,
Post: #2
RE: <ask>ttlong bantu saya buat database noob
apa yg ko kena buat sebenarnya? Aku tak paham.

  ▲
▲ ▲
Spoiler:

surah Ali Imran Ayat 31

Reply
26-11-2011, 10:49 PM,
Post: #3
RE: <ask>ttlong bantu saya buat database noob
(26-11-2011, 10:04 PM)ak47suk1 Wrote: apa yg ko kena buat sebenarnya? Aku tak paham.

sebenarnya aku nk buat system database yg mudah bukan complicated....untuk buat database pasal pelajar di kolej....guna mysql...btul tak table aku buat 2.....sebelum aku key in
Angry

sharing your knowledge to grow your knowledge...

and the knowledge is life not death
Reply
26-11-2011, 11:10 PM,
Post: #4
RE: <ask>ttlong bantu saya buat database noob
aku rasa repeating data tu kena add primary key ah, kalo tak aku pun blur bila normalize.

p/s: skill normalize aku noob je Facepalm
Reply
26-11-2011, 11:45 PM,
Post: #5
RE: <ask>ttlong bantu saya buat database noob
kalo nak masuk mysql, cardinality n relationship kena buat. baru ko nampak db ko nanti.

  ▲
▲ ▲
Spoiler:

surah Ali Imran Ayat 31

Reply
26-11-2011, 11:46 PM,
Post: #6
RE: <ask>ttlong bantu saya buat database noob
(26-11-2011, 11:10 PM)wcypierre Wrote: aku rasa repeating data tu kena add primary key ah, kalo tak aku pun blur bila normalize.

p/s: skill normalize aku noob je Facepalm

name primary key,course primarry...pofeser primary keys
Angry

sharing your knowledge to grow your knowledge...

and the knowledge is life not death
Reply


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  buat program soalan macam JPJ MadT0yz 13 2,143 01-07-2013, 01:38 AM
Last Post: D3vil
  <ask>keperluan untuk buat database system pron3t 10 1,988 26-11-2011, 04:42 AM
Last Post: pron3t
Big Grin sape blh tlg ajr sy buat server eudomon online daus94 2 616 25-11-2010, 09:37 AM
Last Post: thedanielaaa95
  Camner nk buat eh? Stynx 2 569 23-11-2010, 01:03 PM
Last Post: Stynx

Forum Jump: