Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[bat]TBD.my attribute changer
22-11-2011, 12:21 PM, (This post was last modified: 22-11-2011, 09:21 PM by ʌranʌ.)
Post: #1
[bat]TBD.my attribute changer
salam,
ni ada satu batch coding utk selesaikan masalah file/folder yg 'hilang' yg disebabkan oleh virus...

Code:
@echo off
echo ---------------------------------------------------------------------------------------------------
echo TBD.my attribute changer
echo.
echo Note=run attribute changer ini didalam mana-mana folder yang bermasalah
echo ---------------------------------------------------------------------------------------------------
echo.
echo System Volume Information
echo.
dir/a:hs
echo.
echo.
echo Configuring....

attrib -h -s "*" /s /d

if not exist "desktop.ini" goto MESSAGE1
attrib +H -R +A +S "desktop.ini"
goto END1
:MESSAGE1
:END1

if not exist "thumbs.db" goto MESSAGE2
attrib +H -R +A +S "thumbs.db"
goto END2
:MESSAGE2
:END2

if not exist "default.rdp" goto MESSAGE3
attrib +H -R +A -S "default.rdp"
goto END3
:MESSAGE3
:END3

echo.
echo.
dir/a:hs
echo.
echo.
echo Done!
echo.
echo.
echo *for remove unwanted shortcut and other's virus's please scan the computer with malwarebyte
echo.
echo http://www.malwarebytes.org/products/malwarebytes_free
echo.
echo.
pause

*copy and paste dlm notepad pastu save as .bat file...for win only

*update
shortcut virus remover..uitm punye ;d

http://www.4shared.com/get/GyfY4S9c/Shor...r_v31.html
Hmm
Reply
29-02-2012, 01:26 AM,
Post: #2
RE: [bat]TBD.my attribute changer
mastah~ boleh tak ajar aku care nak buat anti virus? GayFace
Reply
29-02-2012, 12:28 PM,
Post: #3
RE: [bat]TBD.my attribute changer
thanks memudahkan kerja...haha
Sleepy
Reply
02-03-2012, 08:44 PM,
Post: #4
RE: [bat]TBD.my attribute changer
(29-02-2012, 01:26 AM)ibnumalik Wrote: mastah~ boleh tak ajar aku care nak buat anti virus? GayFace

maafla sy xpndai wat antivirus dan sy bukan mastah..GayFace
klau nk wat antivirus kna phm apa itu virus,fungsi dia,kna blajar coding,kna blaja system security dan etc2..pndek kata kena amk masa yg lama utk wat antivirus..
Hmm
Reply
02-03-2012, 09:28 PM, (This post was last modified: 02-03-2012, 09:28 PM by ninja.)
Post: #5
RE: [bat]TBD.my attribute changer
actually dia bukan hilang.. tapi dia hidden.. n window punya setting pun dah diubah..kalau buat folder option kasi show pun dia tetap takder GayFace

contohnya korang ade pendrive.. pastu tibe2.. kena infect ngan virus shortcut ni.. then korang akan tengok folder2 korang hilang.. entah mane pergi.. tapi bile korang masuk dalam ubuntu korang akan tengok folder korang still ade..

saje share.. GayFace
-|ninja33|-
[Image: b_560_95_1.png]
Reply
06-03-2012, 08:17 PM,
Post: #6
RE: [bat]TBD.my attribute changer
(02-03-2012, 08:44 PM)ʌranʌ Wrote:
(29-02-2012, 01:26 AM)ibnumalik Wrote: mastah~ boleh tak ajar aku care nak buat anti virus? GayFace

maafla sy xpndai wat antivirus dan sy bukan mastah..GayFace
klau nk wat antivirus kna phm apa itu virus,fungsi dia,kna blajar coding,kna blaja system security dan etc2..pndek kata kena amk masa yg lama utk wat antivirus..

oohh..bagus jugak program ni, sebab dah ramai geng aku kena. ingatkan masta sampai boleh tahap buat AV, hehe, dah ade ke AV yg implement mende ni kat software diorang?



(02-03-2012, 09:28 PM)Dragneel Wrote: actually dia bukan hilang.. tapi dia hidden.. n window punya setting pun dah diubah..kalau buat folder option kasi show pun dia tetap takder GayFace

contohnya korang ade pendrive.. pastu tibe2.. kena infect ngan virus shortcut ni.. then korang akan tengok folder2 korang hilang.. entah mane pergi.. tapi bile korang masuk dalam ubuntu korang akan tengok folder korang still ade..

saje share.. GayFace

yup, pernah sekali hard disk kawan aku xboleh baca kat wndows, siap windows suruh format lagi, last2 tengok kat ubuntu boleh je bukak hard disk tu. GayFace
Reply
23-09-2012, 09:35 AM,
Post: #7
RE: [bat]TBD.my attribute changer
kalau kau nk buka semua hidden file dkt attribute, kau buat mcm nie je...

attrib -a -s -r -h C:\*.* /s /d

C: tu kau tukar dengan letter partition kau..
*.* tu merujuk kepada wildcard
/s tu dia tukar attribute dekat semua subfolder..
[Image: OmDM2yf.png]
Reply
21-03-2013, 07:21 AM,
Post: #8
RE: [bat]TBD.my attribute changer
(22-11-2011, 12:21 PM)ʌranʌ Wrote: salam,
ni ada satu batch coding utk selesaikan masalah file/folder yg 'hilang' yg disebabkan oleh virus...

Code:
@echo off
echo ---------------------------------------------------------------------------------------------------
echo TBD.my attribute changer
echo.
echo Note=run attribute changer ini didalam mana-mana folder yang bermasalah
echo ---------------------------------------------------------------------------------------------------
echo.
echo System Volume Information
echo.
dir/a:hs
echo.
echo.
echo Configuring....

attrib -h -s "*" /s /d

if not exist "desktop.ini" goto MESSAGE1
attrib +H -R +A +S "desktop.ini"
goto END1
:MESSAGE1
:END1

if not exist "thumbs.db" goto MESSAGE2
attrib +H -R +A +S "thumbs.db"
goto END2
:MESSAGE2
:END2

if not exist "default.rdp" goto MESSAGE3
attrib +H -R +A -S "default.rdp"
goto END3
:MESSAGE3
:END3

echo.
echo.
dir/a:hs
echo.
echo.
echo Done!
echo.
echo.
echo *for remove unwanted shortcut and other's virus's please scan the computer with malwarebyte
echo.
echo http://www.malwarebytes.org/products/malwarebytes_free
echo.
echo.
pause

*copy and paste dlm notepad pastu save as .bat file...for win only

*update
shortcut virus remover..uitm punye ;d

http://www.4shared.com/get/GyfY4S9c/Shor...r_v31.html

aku nak execute .bat tu..
tpi dia kata
" Windows cannot access the specified device, path,or file. You may not have the appropirate permissions to access the item. "

kenapa? ~Yuno
Rajin Belajar Pasti Berjaya
Tiada Kegagalan Setelah Berusaha
Itulah Cara Membalas Jasa
Pengorbanan Guru Dan Keluarga Tercinta
Big Grin

Spoiler:
[Image: 522167_476797252342999_168490270_n.jpg]
Reply
21-03-2013, 07:32 AM,
Post: #9
RE: [bat]TBD.my attribute changer
tak run as administrator.. kalau tak boleh jugak try execute dalam safe mode.
"hidup umpama roda harini orang baling taik kat kita.. esok orang yang baling taik tu kena baling taik 2-3 kali ganda lagi banyok.."
Reply
21-03-2013, 11:27 AM,
Post: #10
RE: [bat]TBD.my attribute changer
(21-03-2013, 07:21 AM)matz Wrote:
(22-11-2011, 12:21 PM)ʌranʌ Wrote: salam,
ni ada satu batch coding utk selesaikan masalah file/folder yg 'hilang' yg disebabkan oleh virus...

Code:
@echo off
echo ---------------------------------------------------------------------------------------------------
echo TBD.my attribute changer
echo.
echo Note=run attribute changer ini didalam mana-mana folder yang bermasalah
echo ---------------------------------------------------------------------------------------------------
echo.
echo System Volume Information
echo.
dir/a:hs
echo.
echo.
echo Configuring....

attrib -h -s "*" /s /d

if not exist "desktop.ini" goto MESSAGE1
attrib +H -R +A +S "desktop.ini"
goto END1
:MESSAGE1
:END1

if not exist "thumbs.db" goto MESSAGE2
attrib +H -R +A +S "thumbs.db"
goto END2
:MESSAGE2
:END2

if not exist "default.rdp" goto MESSAGE3
attrib +H -R +A -S "default.rdp"
goto END3
:MESSAGE3
:END3

echo.
echo.
dir/a:hs
echo.
echo.
echo Done!
echo.
echo.
echo *for remove unwanted shortcut and other's virus's please scan the computer with malwarebyte
echo.
echo http://www.malwarebytes.org/products/malwarebytes_free
echo.
echo.
pause

*copy and paste dlm notepad pastu save as .bat file...for win only

*update
shortcut virus remover..uitm punye ;d

http://www.4shared.com/get/GyfY4S9c/Shor...r_v31.html

aku nak execute .bat tu..
tpi dia kata
" Windows cannot access the specified device, path,or file. You may not have the appropirate permissions to access the item. "

kenapa? ~Yuno

65% AV/Firewall,the rest *Windows
"Tanda ilmu itu berkat ialah semakin tinggi ilmu kita,semakin tunduk rendah kita bertawaduk kepada Allah dan juga sesama manusia.Merasakan betapa hebatnya Allah dan tinggi ilmuNya sehingga kita berasa betapa kerdilnya ilmu kita"
[Image: 2770527825.png]
Reply


Forum Jump: