Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kurangkanlah Thread Merapu
11-11-2011, 02:05 AM,
Post: #1
Kurangkanlah Thread Merapu
Akhir2 nie banyak sgt thread merapu di postkan,bukan thread merapu je,nie dalam thread lain pun nak merapu?

bukan xboleh merapu tapi kalau boleh kurangkan la seisi troll @ merapu merapu korang tu,sebab ni forum sekuriti,bukan forum merapu !

Tengok la section kt tbd nie,cuba bandingkan section mana yang paling banyak thread dibukak?

Kita nak thread yang berkualiti bukan post merapu yang "berkualiti" korang tu..

Maaf la kalau terasa,ape yang aku tegur nie hanyalah pendapat aku sahaja..

sesiapa yang terasa tu,harap2 boleh fikir matang kenapa aku post thread mcmni

Ini teguran yang pada pendapat aku,sememangnya perlu ditegur..kalau aku tak tegur,sape lagi nak tegur?nak biar tbd nie penuh dgn thread "SAMPAH" ?

Tolonglah post thread yang berkualiti,penuh dgn ilmu ilmu,share dgn ape yang patut!

Old timer dan old user ramai tak aktif sebab benda mcmni la..kalau budaya trolol korang nie melampau lampau dan newbie pun akan terikut-ikut jugak,so bila kita nk ada pelapis yang boleh diharapkan utk bangsa malaysia?

Nak merapu,merapu je la kt shoutbox,jgn la bukak thread merapu merepek merepek.

Kalau nak serious,buat cara serious,nak merapu,merapu kt shoutbox kt pm kan boleh?

Harap sesiapa yang boleh terima teguran aku nie secara matang boleh memahami ape yang aku cakapkan nie ok..

sekian

visz
"Tanda ilmu itu berkat ialah semakin tinggi ilmu kita,semakin tunduk rendah kita bertawaduk kepada Allah dan juga sesama manusia.Merasakan betapa hebatnya Allah dan tinggi ilmuNya sehingga kita berasa betapa kerdilnya ilmu kita"
[Image: 2770527825.png]
Reply
11-11-2011, 02:17 AM,
Post: #2
RE: Kurangkanlah Thread Merapu
(11-11-2011, 02:05 AM)none Wrote: Akhir2 nie banyak sgt thread merapu di postkan,bukan thread merapu je,nie dalam thread lain pun nak merapu?

bukan xboleh merapu tapi kalau boleh kurangkan la seisi troll @ merapu merapu korang tu,sebab ni forum sekuriti,bukan forum merapu !

Tengok la section kt tbd nie,cuba bandingkan section mana yang paling banyak thread dibukak?

Kita nak thread yang berkualiti bukan post merapu yang "berkualiti" korang tu..

Maaf la kalau terasa,ape yang aku tegur nie hanyalah pendapat aku sahaja..

sesiapa yang terasa tu,harap2 boleh fikir matang kenapa aku post thread mcmni

Ini teguran yang pada pendapat aku,sememangnya perlu ditegur..kalau aku tak tegur,sape lagi nak tegur?nak biar tbd nie penuh dgn thread "SAMPAH" ?

Tolonglah post thread yang berkualiti,penuh dgn ilmu ilmu,share dgn ape yang patut!

Old timer dan old user ramai tak aktif sebab benda mcmni la..kalau budaya trolol korang nie melampau lampau dan newbie pun akan terikut-ikut jugak,so bila kita nk ada pelapis yang boleh diharapkan utk bangsa malaysia?

Nak merapu,merapu je la kt shoutbox,jgn la bukak thread merapu merepek merepek.

Kalau nak serious,buat cara serious,nak merapu,merapu kt shoutbox kt pm kan boleh?

Harap sesiapa yang boleh terima teguran aku nie secara matang boleh memahami ape yang aku cakapkan nie ok..

sekian

visz

thread none kategori nk merapu dah ni...hahaha........tp ader btul jgak gak none post ni.....fikir2kan lah...
Angry

sharing your knowledge to grow your knowledge...

and the knowledge is life not death
Reply
11-11-2011, 05:13 AM,
Post: #3
RE: Kurangkanlah Thread Merapu
Terbaik dan saye sokong 200%.
Reply
11-11-2011, 07:30 AM,
Post: #4
RE: Kurangkanlah Thread Merapu
nx troll target : none
beware! ;d







[Image: 3EsGZgg.png]
uno akhirnya kau ngaku gak ye
Reply
11-11-2011, 07:52 AM,
Post: #5
RE: Kurangkanlah Thread Merapu
Posting kat TBD ikut musim jgk.
Nti dah bosan senyap la.

Mcm sebelum ni Thread TBD Challenge meriah, sekrang senyap terus...
Akan datang mesti meriah balik.. Sama la mcm thread merapu.

Spoiler:
People Mad Detected. GayFace

Lepas ni semua jadi baik...
Rajin Belajar Pasti Berjaya
Tiada Kegagalan Setelah Berusaha
Itulah Cara Membalas Jasa
Pengorbanan Guru Dan Keluarga Tercinta
Big Grin

Spoiler:
[Image: 522167_476797252342999_168490270_n.jpg]
Reply
11-11-2011, 08:50 AM,
Post: #6
RE: Kurangkanlah Thread Merapu
utk mengurangkan "thread merapu" tu, aku dah hide forum merapu daripada di display dalam latest post/latest reply dkt main page tu.
[Image: GteM3.png]
Reply
11-11-2011, 09:01 AM,
Post: #7
RE: Kurangkanlah Thread Merapu
setuju 100%! post merapu lg byk respon/reply dari post2 yg lain. post2 lain view jer byk, yg post ciput..
Reply
11-11-2011, 09:22 AM,
Post: #8
RE: Kurangkanlah Thread Merapu
haha.td spam ms pagi.tak smpat nk bg satu explaination bernas.

okeh.thread merapu ni terjadi bila byk user2 yg mostly aku rs still young age yg eager nak blaja hacking/sekuriti dr tbd.
ape yg dorg tau,just click show new posts..tgk2 takde mnda baru..tgk esok lak,takde mnde baru..
sbb satu kesilapan dorg,dorg tanak korek balik thread2 lame yg berguna..ade yg dah berhabuk pun..cth mcm thread rempah baru nk blaja php which aku pun baru tau trough facebook dia aritu..

so,once user2 ni tgk takde mnde baru,yg aktif hanyalah shoutbox..ala2 chatting..
so dr situ mmg la takde yg bernas pny discussion,lalu dorg pun asyik borak2 kosong,merapu..bila dah start merapu ni,sronok la.so dorg ingin beramas mesra dgn user2 yg dorg baru kenal dr shoutbox ni utk merapatkan silaturahim..

kenapa takde thread2 yg informatif dah? nk salahkan trollers yg asyik merapu?aku rs better tunding kt diri kita yg ade pangkat seniority,moderator and etc..sbb pe? kita lagi byk information,pengalaman dlm bidang2 ni..tak termasuk bidang troll ye ;d
tapi problem yg terjadi kt sini adelah,mostly kita contoh ade teknik2 yg menarik,even kalau google pun leh jumpa,kita tanak kongsi..kedekut..
to be honest,aku pun rs cmtu dlu..reason aku tanak ramai skiddis sgt..tp at one time aku rs tbd ni hambar,..yg masuk view tu ramai..tp still hambar..sbb tu aku startkan sql challenge,crypto challenge,buat tutorial sql yg high level skit..
share something information2 yg simple tp takde dishare lagi di sini..ms tu kalau perasan,tbd meriah balik..ramai yg mula nk kongsi challenge masing2..tp kejap jek..kembali sunyi lepas tuh..

kendian muncul pulak user2 yg show off hasil2 mereka..meriah kejap BILA teknik yg user tu show off kita tak tau..contoh aku prasan Izham ade tny kt b3t1k teknik yg dia guna utk upload shell asp..which is aku rs mmg bagus..izham yg aku tau dia pny ilmu tu awesome,rendah diri tny b3t1k yg ttbe dtg show off tah hape2..itu satu permulaan gak..

kalau lihat thread lame2,byk user2 yg berpengalaman akan start aktif bila ade satu soalan yg menarik.contoh time rempah tny pasal php suatu ketika dulu..dan ok,smlm 404myth ade tny pasal YES 4g..bg aku simple,tp mnde tu actually menarik ramai org utk kongsi pendapat and pengalaman..

same kes to others org2 lame yg menyepi..mane korang???

contoh nk bg upkan balik thread2 berkualti aku rs someone or supposely semua la startkan satu discusion yg menarik..takesah la thread agama,(politik pls gtfo),sekuriti,hacking,device etc..

at once case gak aku stuju ngn ape yg none cakapkan..mmg byk thread2 merapu which is aku pun involved.kah3..
mnde ni bermula sbb dah rs bosan..
so bila bosan akan ade dua efek dia..
1 - yg rs bosan,rs tbd da makin merapu,dorg akan leave dari forum nih.
2 - yg rs bosan,rs tbd makin merapu,dorg akan join utk merapu gak sbb tu trend yg memuncak kt forum ni sbb dorg tanak kluar dr tbd which is aku rs dorg still trust in tbdians pny kualiti discussion.

sekian Big Grin
[Image: 3EsGZgg.png]
uno akhirnya kau ngaku gak ye
Reply
11-11-2011, 10:08 AM,
Post: #9
RE: Kurangkanlah Thread Merapu
problemnya aku tgk, bila ada org tnya serius, jawapannya pon merapu n "troll".
Reply
11-11-2011, 11:38 AM,
Post: #10
RE: Kurangkanlah Thread Merapu
aku xsalahkan trollers pun,ape yang aku tujukan kt sini,hanyalah minta kurangkan thread2 sebegitu,bkn bermaksud terus tak boleh..

sekurang kurangnya,buka thread yg mencabar dan best,tak kira new atau lama punya topik,share ape yg patut,jgn nak kedekut ilmu sangat..selagi kita berilmu,curahkan ilmu itu semua,selagi itulah ilmu-ilmu lain kita jgak yg akan dpt tak kira dgn apa cara sekalipun..

nk show off,show off je la..nak bersaing,bersaing secara sihat..itu yg sebetulnya..

ajuL,masokis,,emotoy,jantan ,ueki dan sil dan ramai lagi yg menyepi sekali sekala ada jgak on9 je aku tgk..even aku tau kebanyakan lama xaktif mcm dlu kemungkinan ada benda lain yg lebih penting utk dorang fikirkan..kerja / study and etc..

kepada yang masih baru tak kira lama,mesti nak tbd ni happening,..happening berdasarkan perkara perkara tertentu.

aku sendiri tak mampu nak meriahkan tbd nie,kalau aku sorg je buat..sebab tu aku harapkan supaya semua org ambik pendapat aku dgn positif

sesape taknak ambik pendapat aku ni secara positif,terpulanglah,itu hak masing2
"Tanda ilmu itu berkat ialah semakin tinggi ilmu kita,semakin tunduk rendah kita bertawaduk kepada Allah dan juga sesama manusia.Merasakan betapa hebatnya Allah dan tinggi ilmuNya sehingga kita berasa betapa kerdilnya ilmu kita"
[Image: 2770527825.png]
Reply
11-11-2011, 11:45 AM,
Post: #11
RE: Kurangkanlah Thread Merapu
(11-11-2011, 09:22 AM)p0pc0rn Wrote: kalau lihat thread lame2,byk user2 yg berpengalaman akan start aktif bila ade satu soalan yg menarik.contoh time rempah tny pasal php suatu ketika dulu..dan ok,smlm 404myth ade tny pasal YES 4g..bg aku simple,tp mnde tu actually menarik ramai org utk kongsi pendapat and pengalaman..

sekian Big Grin

Yeahhh...thats the point.
Kdang2 ada user yg korek thread-thread lama.
Tiba-tiba kena marah... GayFace
(Tpi memang patut pun)

So, aku cadangkan thread lama yang dah tak relevance baik Closed terus.
Thread lama yang masih available (ever green) je yg letak dekat Arkib.

Rajin Belajar Pasti Berjaya
Tiada Kegagalan Setelah Berusaha
Itulah Cara Membalas Jasa
Pengorbanan Guru Dan Keluarga Tercinta
Big Grin

Spoiler:
[Image: 522167_476797252342999_168490270_n.jpg]
Reply
11-11-2011, 11:51 AM,
Post: #12
RE: Kurangkanlah Thread Merapu
thread ni pun kalau tgk actually bagus gak.prasan tak?keh3..
ramai yg mnyuarakan pendapat. spt gak yg new reply dr none,kne kurangkan troll dlm thread2 informatif..(dem..takle nk tmbh post spam da a ceni aku) ;d

hopefully pasni ade org nk share somtin ye.yg menarik la.even google2 jmp kt luar,kalau tgk kt tbd takde,ape salahnya share kn.
tips contohnya,korang ade assignment or kerja..memerlukan korg cari papers,google byk blog blaja..bg korang something new,padahal kt internet da berzaman ade..search kt tbd tgk2 takde,share jeh alang2..nnt yg tatau akan bertanya,yg tau aku berkongsi jawapan.
kan menarik cmtu.

betul gak bg yg lame2 tu dah sibuk,kerja,rumahtangga,exam etc..so yg baru2 ni,ape kata korang cuba create environment yg best lak.. ;d

owh btw,ape kata nx time utk yg pwned or show off,kalau nk show off perlu sertakan POC..if takde POC perlu close thread tuh..ye la stakat nk show off dgn paste satu link yg didepes wtpe kn? leh je tgk kt zone-h contohnya..
kalau ade POC kan lg menarik ;d
[Image: 3EsGZgg.png]
uno akhirnya kau ngaku gak ye
Reply
11-11-2011, 12:30 PM,
Post: #13
RE: Kurangkanlah Thread Merapu
(11-11-2011, 02:05 AM)none Wrote: Akhir2 nie banyak sgt thread merapu di postkan,bukan thread merapu je,nie dalam thread lain pun nak merapu?

bukan xboleh merapu tapi kalau boleh kurangkan la seisi troll @ merapu merapu korang tu,sebab ni forum sekuriti,bukan forum merapu !

Tengok la section kt tbd nie,cuba bandingkan section mana yang paling banyak thread dibukak?

Kita nak thread yang berkualiti bukan post merapu yang "berkualiti" korang tu..

Maaf la kalau terasa,ape yang aku tegur nie hanyalah pendapat aku sahaja..

sesiapa yang terasa tu,harap2 boleh fikir matang kenapa aku post thread mcmni

Ini teguran yang pada pendapat aku,sememangnya perlu ditegur..kalau aku tak tegur,sape lagi nak tegur?nak biar tbd nie penuh dgn thread "SAMPAH" ?

Tolonglah post thread yang berkualiti,penuh dgn ilmu ilmu,share dgn ape yang patut!

Old timer dan old user ramai tak aktif sebab benda mcmni la..kalau budaya trolol korang nie melampau lampau dan newbie pun akan terikut-ikut jugak,so bila kita nk ada pelapis yang boleh diharapkan utk bangsa malaysia?

Nak merapu,merapu je la kt shoutbox,jgn la bukak thread merapu merepek merepek.

Kalau nak serious,buat cara serious,nak merapu,merapu kt shoutbox kt pm kan boleh?

Harap sesiapa yang boleh terima teguran aku nie secara matang boleh memahami ape yang aku cakapkan nie ok..

sekian

visz

diorang troll skrill3x kat thread Sad ban mereka admin.

-|ninja33|-
[Image: b_560_95_1.png]
Reply
11-11-2011, 12:47 PM,
Post: #14
RE: Kurangkanlah Thread Merapu
kenakan mereka penalti Big Grin
love u
[Image: bot.gif]

PHP Code:
printf(“Goodbye world \n”); 
Reply
11-11-2011, 01:58 PM,
Post: #15
RE: Kurangkanlah Thread Merapu
(11-11-2011, 10:08 AM)in2x Wrote: problemnya aku tgk, bila ada org tnya serius, jawapannya pon merapu n "troll".

ak paling setuju dengan yg ini ..
entah hape2 balas nye ..
11/6/2013 .
lagi 2 hari genap setahun pemergian arwah ayah yg ku sygi ..
sungguh bnyak kesedihan n dugaan yg aku lalui tahun bulan ini ..
Reply


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  Request remove thread wanbotak 2 448 01-05-2013, 12:25 PM
Last Post: SeliparJepun
Information Cadangan: tambah tajuk thread PYTHON (programming) python 3 1,061 03-09-2010, 03:10 PM
Last Post: aa

Forum Jump: