Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
<ask>keperluan untuk buat database system
26-11-2011, 04:42 AM, (This post was last modified: 26-11-2011, 04:53 AM by pron3t.)
Post: #11
RE: <ask>keperluan untuk buat database system
(26-11-2011, 04:37 AM)ph33kr1 Wrote: Contoh database? Request ko general sgt tu. Smile

@wcypierre: database design! Big Grin daripada gaya rozalman tanya, dia rasanya blom blaja psl databse lagi kot. Smile

(26-11-2011, 04:29 AM)wcypierre Wrote:
(26-11-2011, 04:04 AM)rozalman Wrote:
(26-11-2011, 04:00 AM)ph33kr1 Wrote: yup! guna XAMPP. kalo ada WAMP, guna WAMP. Smile

x semestinya kena join dengan PHP. cuma kurang menarik lah untuk kau belajar. kalau kau study PHP skali, baru lah best! lagipun, MySQL bukannya lama sangat kau nak belajar. Smile skalikan je lah dengan PHP dah alang-alang kau belajar. Big Grin

(26-11-2011, 03:45 AM)rozalman Wrote: kalaw dalam xamp kan ade mysql php etc...boleh x guna xamp....kalaw guna mysql saja adakah kita kena join php

okey bro tima kasih....bro ader contoh database....kalaw boleh share la....masalah skrang table ...cth table user,table product.aku nk buat databse pasal stock restock product yg simple..boleh bg tips tak....
Sila list down apa yang ko nak dalam database ko, lepas tu gi cari "normalization" dan normalize db ko sampai 3NF and above

br o kenaper unifrom server x boleh nk bukak kat windows 7.normalization database...thank bro.....ilmu baru

Angry

sharing your knowledge to grow your knowledge...

and the knowledge is life not death
Reply


Messages In This Thread
RE: <ask>keperluan untuk buat database system - by pron3t - 26-11-2011, 04:42 AM

Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  buat program soalan macam JPJ MadT0yz 13 2,150 01-07-2013, 01:38 AM
Last Post: D3vil
  <ask>ttlong bantu saya buat database noob pron3t 5 883 26-11-2011, 11:46 PM
Last Post: pron3t
  [Request]bill of materials system [BoM] SoLarIZe 1 631 26-05-2011, 07:26 PM
Last Post: SoLarIZe
Big Grin sape blh tlg ajr sy buat server eudomon online daus94 2 617 25-11-2010, 09:37 AM
Last Post: thedanielaaa95
  Camner nk buat eh? Stynx 2 574 23-11-2010, 01:03 PM
Last Post: Stynx

Forum Jump: