TBD.my
Idea & Suggestions Needed! - Printable Version

+- TBD.my (https://w3.tbd.my)
+-- Forum: TBD.my (https://w3.tbd.my/forum-19.html)
+--- Forum: Pendapat dan cadangan (https://w3.tbd.my/forum-30.html)
+--- Thread: Idea & Suggestions Needed! (/thread-4392.html)

Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13


Idea & Suggestions Needed! - Taz - 27-04-2010

Makin lama aku tengok TBD makin down & less active.. Aku nak TBD yang dulu hidup balik, meriah dengan user yg pening kepala tanya itu ini, sampai admin & mod pun pening kepala melayan kerenah users..

So, aku nak mintak user2 yg still active kt TBD ni untuk drop apa2 idea yang korang ada dalam otak yg still fully functional tu, drop out apa2 idea untuk actifkan balik tbd yg batu nisan dah sedia menunggu ni..

Aku nak cari Moderator baru sbb moderator yg ada skrg ni dah kurang active. Maybe tambah apa2 plugin MyBB yg sesuai & then buat beberapa new groups..

Smilies lama aku akan buang, & ganti dengan smilies set :

[Image: smileyp.jpg]

Any other suggestions? Post reply kat bawah..


RE: Idea & Suggestions Needed! - Ahlspiess - 27-04-2010

tambah la balik smiley ym tu


RE: Idea & Suggestions Needed! - Taz - 27-04-2010

Tu bukan smiley YM ler.. -.-\'


RE: Idea & Suggestions Needed! - sil - 27-04-2010

down dan less active sebab tbd baru2 ni kan asyik down?
give us time..;)


RE: Idea & Suggestions Needed! - Taz - 27-04-2010

Nope.. TBD skrg mmg betul2 kurang active.. X macam taun lepas..


RE: Idea & Suggestions Needed! - Macha - 27-04-2010

mmg aku nampak perubahan ni...

sebagai user baru..aku tak puas hati kat member2 otai yg pi layan user2 baru..
org dtg nak cari ilmu..tp kene bunyi plak..terus gw x de semangat..

aku x mau la ckp sape..ada je contoh..
org bertanya..dia leh plak buat peragai..kalo bantu takpe la gak..
ni @#$RW@ je ke..
mcm haram..

aku bukan la nak attck sp2..tp nak bg teguran skit..

[Image: 1225981039664.jpg?1244313719]


RE: Idea & Suggestions Needed! - Ujang - 27-04-2010

yea aku setuju apa Luqman ckp..
otai2 kat sini.. style mcm ckp ngna newbie
agak kurang ajar jugak ar..
sampai kadang2 aku tnya pun ngan otai2..
aku rasa menyampah.. ngan jawapan yg bagi..
kadang2 nak masuk sini pun x de mod..

so dengan ini... aku cadangan terapkan budi bahasa..
bukan sahaja di forum bahkan juga di YM2 ataup private messej.
tu je aku nk ckp..
aku bkan nak marah pape cuma nak bagi tau why ramai newbie lari.


RE: Idea & Suggestions Needed! - Taz - 27-04-2010

Tu la.. Aku nak cari moderator baru untuk handle out benda2 mcm tu..


RE: Idea & Suggestions Needed! - Macha - 27-04-2010

elok la tu..kalo nampak msj kurang hajar..del je..

try tgk bebepa ahli yg tahun lps dia aktif spam(maksd aku pantang ada topik br..mesti dia reply), skg ni dah senyap.. ROFL


RE: Idea & Suggestions Needed! - Taz - 27-04-2010

Aku tengah mencari idea apa nk buat ni.. Jadah la aku nk ejas ni.. Hmmm..


RE: Idea & Suggestions Needed! - Ujang - 27-04-2010

hurm.. cadangan lain..

buat event event yang berunsurkan dpt hadiah..
seperti baju, Acc Rapidshare ori , dan sponser pape ke..
hehhe..


RE: Idea & Suggestions Needed! - Macha - 27-04-2010

\'Ujang\' pid=\'46436\' dateline=\'1272351846\ Wrote:hurm.. cadangan lain..

buat event event yang berunsurkan dpt hadiah..
seperti baju, Acc Rapidshare ori , dan sponser pape ke..
hehhe..
LOL..bende2 ni perlukan duit..so..bende ni mayb membebankan para2 admin..
harap korang faham la..
try lain :P


RE: Idea & Suggestions Needed! - Taz - 27-04-2010

Skrg ni bab2 yg nk bagi hadiah ni x leh lagi nk buat sbb kos untuk tbd skrg ni = RM140/month..
3 Datacentre MY dah reject TBD sbb ddos attempt terlalu tinggi so nak x nak suhz terpaksa anta tbd ke US Anti DDOS protection.. Agak costly at the moment..


RE: Idea & Suggestions Needed! - dmnyx - 27-04-2010

yeah betol ape yg luqman ckp. Selalu nye yang kena newbie. Dah orang tu mintak tolong, nape nak flame2? Mesti dia pikir oo camni perangai dak2 TBD. Kalau rasa boleh tolong, tolong. kalau rasa tak, takyah. Tak perlu nk spam. Ingat org suke sangat ke. So aku harap ubah skit perangai tu.


RE: Idea & Suggestions Needed! - amerwafiy - 27-04-2010

ak pun nampak perubahan ni..bila ak tgk tbd tak berapa aktif ..ak pun jadi cam malas je nak aktif kat tbd..nape la jadi camtu..