TBD.my
Automatic Open Exe Restart Pc - Printable Version

+- TBD.my (https://w3.tbd.my)
+-- Forum: Forum Utama (https://w3.tbd.my/forum-33.html)
+--- Forum: Network & System Security (https://w3.tbd.my/forum-34.html)
+--- Thread: Automatic Open Exe Restart Pc (/thread-14480.html)



Automatic Open Exe Restart Pc - anonghost - 29-12-2013

Open (such as name) exe pc automatic restart


RE: Automatic Open Exe Restart Pc - matz - 29-12-2013

kenot undersetand Fuu!


RE: Automatic Open Exe Restart Pc - anonghost - 29-12-2013

(29-12-2013, 03:19 PM)matz Wrote: kenot undersetand Fuu!

masalah kt cc org mai hack timer..jdi aku nk bgi user x bole buka file exe hack tu..tpi aku x tau care nye


RE: Automatic Open Exe Restart Pc - xsxs - 29-12-2013

apa file nya..attach ler
kenot brain apa yg ko nk/ nk buat..aku paham pn selepas bmuhasabh diri


RE: Automatic Open Exe Restart Pc - matz - 29-12-2013

ok..
Hmm

jumpa ni.

Quote:All exe files icluding calc.exe, notepad.exe and explorer.exe or just some exe files?
There are different approaches to this.

If you're trying to block a single executable that you're familiar with you can disable it from a GPO using the setting:
User Configuration/Administrative Templates/System/Don't run specified Windows applications

Another option is to specify only the applications you want to allow Using:
User Configuration/Administrative Templates/System/Run only specified Windows applications
This one would probably take a lot of work to populate for a system with many applications installed or for a corporate environment.

None of the two mentioned settings takes into account that a user can name their exe file what they want so renaming mydangerousapp.exe to explorer.exe would make it a perfectly legitimate executable.

A more robust and managable way of securing your systems by controlling which applications that can be launched is Software Restriction Policies.
Check this article for an introduction to Software Restriction Policies: http://technet.microsoft.com/en-us/magazine/2008.06.srp.aspx



RE: Automatic Open Exe Restart Pc - anonghost - 29-12-2013

(29-12-2013, 03:26 PM)xsxs Wrote: apa file nya..attach ler
kenot brain apa yg ko nk/ nk buat..aku paham pn selepas bmuhasabh diri

file nye dekat pendrive..dekat mbe aku..dia kt cc..file tu mcm process hacker..dia debug it ecafepro client..lepastu main free..sakit je hati

(29-12-2013, 03:27 PM)matz Wrote: ok..
Hmm

jumpa ni.

Quote:All exe files icluding calc.exe, notepad.exe and explorer.exe or just some exe files?
There are different approaches to this.

If you're trying to block a single executable that you're familiar with you can disable it from a GPO using the setting:
User Configuration/Administrative Templates/System/Don't run specified Windows applications

Another option is to specify only the applications you want to allow Using:
User Configuration/Administrative Templates/System/Run only specified Windows applications
This one would probably take a lot of work to populate for a system with many applications installed or for a corporate environment.

None of the two mentioned settings takes into account that a user can name their exe file what they want so renaming mydangerousapp.exe to explorer.exe would make it a perfectly legitimate executable.

A more robust and managable way of securing your systems by controlling which applications that can be launched is Software Restriction Policies.
Check this article for an introduction to Software Restriction Policies: http://technet.microsoft.com/en-us/magazine/2008.06.srp.aspx

dia bkn installer file tpi dlm file zip cuma extract je..dh bole buka exe tu..lepas dia debug ecafe


RE: Automatic Open Exe Restart Pc - KukuBesi - 29-12-2013

kau nak buat contoh:- dia bukak je process hacker tu trus restart?

boleh je nak buat bende tu tapi aku x mahir..

tunggu member2 sini jap

try ni


RE: Automatic Open Exe Restart Pc - anonghost - 29-12-2013

(29-12-2013, 05:24 PM)KukuBesi Wrote: kau nak buat contoh:- dia bukak je process hacker tu trus restart?

boleh je nak buat bende tu tapi aku x mahir..

tunggu member2 sini jap

diorang ade file dlm pendrive diorang jdi aku nk buat biar dia buka file exe hack trus restart pc diorang..oke2 aku tunggu mbe sini jap..maklum laa on pkai fon


RE: Automatic Open Exe Restart Pc - anthrax - 29-12-2013

mana boleh buat filename.exe auto restart fts2

notepad.exe game.exe chrome.exe kalau bukak je restart mati la fts2

nak senang tulis buku log ~Lol


RE: Automatic Open Exe Restart Pc - anonghost - 29-12-2013

(29-12-2013, 07:09 PM)anthrax Wrote: mana boleh buat filename.exe auto restart fts2

notepad.exe game.exe chrome.exe kalau bukak je restart mati la fts2

nak senang tulis buku log ~Lol

bkn maksud aku buka file hack tu exe auto restart yg lain x restart


RE: Automatic Open Exe Restart Pc - anthrax - 29-12-2013

atcully cara paling mudah kes kau nie buat buku log atau kau tukar client sbb die org boleh rename ape2 name file tu , die org boleh encrypte code ( bagi yang gila ;d ) and bebagai lagi kalau nak lock .exe memang x lah ~Hmm


RE: Automatic Open Exe Restart Pc - hexrut - 29-12-2013

kau ni sape sebenarnya?


RE: Automatic Open Exe Restart Pc - xsxs - 29-12-2013

guna trust no exe..hide specific drive n whitelist drive yg hide tu, disable access ke control panel, regedit, cmd, group policy editor, buat restricted user acc..deny access ke specific drive pn ok gak


RE: Automatic Open Exe Restart Pc - matz - 29-12-2013

Hmm

ikut kan perangai aku yang kadang2 malas ni...
apa kata kau guna Comodo Anti-virus? Set ke paranoid mode. Hanya specific .exe je yang boleh run. Pastu, Comodo tu letak password.

Setel Challenge Accepted