TBD.my
[Tulun..] Batch Programming - Printable Version

+- TBD.my (https://w3.tbd.my)
+-- Forum: Programming (https://w3.tbd.my/forum-7.html)
+--- Forum: Lain-lain (https://w3.tbd.my/forum-88.html)
+--- Thread: [Tulun..] Batch Programming (/thread-10049.html)



[Tulun..] Batch Programming - Codeshift3r - 05-11-2011

Code:
@ECHO OFF
:troll
set /p lulz=[.]#
if %lulz%==titew goto :titew
cls
echo Titew tak tau larh..yayik (T_T)
echo.
goto :troll
:titew
echo Titew Kena Troll ;D...
pause > nul
cls
goto :troll

camner nak fix code kat atas supaya bila input yang
dipisahkan dengan space ( ) akan dapat diproses jugak dan
tak jadi error

lulz input :

leet ---> [ok]

leet cod3r ---> [error + exit]

harap masta kat tbd dapat tolong [-_-]

*save as anything.bat for demo Angry


RE: [Tulun..] Batch Programming - johnburn - 05-11-2011

bergntung apa ko nk bt ngna input tu. tp kl stakat skrip ngarut gini, aku rasa cara plg mudah, tukar
if %lulz%==titew goto :titew

jadi
if "%lulz%"=="titew" goto :titew



RE: [Tulun..] Batch Programming - Codeshift3r - 06-11-2011

(05-11-2011, 10:20 PM)johnburn Wrote: bergntung apa ko nk bt ngna input tu. tp kl stakat skrip ngarut gini, aku rasa cara plg mudah, tukar
if %lulz%==titew goto :titew

jadi
if "%lulz%"=="titew" goto :titew

ok nais..dah jadi abam jonburn thx +1 rape
note: apa lagi yang boleh buat pakai input tuh..bole bagi contoh..


RE: [Tulun..] Batch Programming - selipar - 24-11-2011

mcm ni pon buleh..
asal
if %lulz%==titew goto :titew


pastu lagu nie
if %lulz% EQU titew goto titew
if %lulz% EQU troll goto troll
if %lulz% NEQ "" goto aym <-tak sama dgn selain input or space