Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
iDEA utk TBD
27-02-2014, 08:33 AM,
Post: #16
RE: iDEA utk TBD
(27-02-2014, 03:56 AM)Taz Wrote:
(27-02-2014, 12:43 AM)linear Wrote: idea? how about "payment" for good post? example, i share my knowledge about QT programming and support Q&A with others user. The TS got some payment for quality thread. Hey, it sound fun for both party.

That's not how forum works btw. We share the knowledge for all users. That's why users keep coming back for more info & such. Unless u build an apps or tools that require lisence to use then it's another story..

Sorry but I have to denied this one..

User that create a good thread, can request for donation yaww...
Always see it at mat salleh forums.

But, this is Malaysia yaww..I think Malaysian still dont have donation habit ;d

Sory, my grammar is terrible ~OK
Rajin Belajar Pasti Berjaya
Tiada Kegagalan Setelah Berusaha
Itulah Cara Membalas Jasa
Pengorbanan Guru Dan Keluarga Tercinta
Big Grin

Spoiler:
[Image: 522167_476797252342999_168490270_n.jpg]
Reply
27-02-2014, 10:25 AM,
Post: #17
RE: iDEA utk TBD
(27-02-2014, 08:33 AM)matz Wrote:
(27-02-2014, 03:56 AM)Taz Wrote:
(27-02-2014, 12:43 AM)linear Wrote: idea? how about "payment" for good post? example, i share my knowledge about QT programming and support Q&A with others user. The TS got some payment for quality thread. Hey, it sound fun for both party.

That's not how forum works btw. We share the knowledge for all users. That's why users keep coming back for more info & such. Unless u build an apps or tools that require lisence to use then it's another story..

Sorry but I have to denied this one..

User that create a good thread, can request for donation yaww...
Always see it at mat salleh forums.

But, this is Malaysia yaww..I think Malaysian still dont have donation habit ;d

Sory, my grammar is terrible ~OK

donation is donation but "payment" is whole another story..

forum2 international slalu ade donation sbb diorg contribute something yg mmg bersangkut paut dgn something else.. Contoh ade yg bikin kernel untuk phone, kernel tu diorg x cas ape2 just diorg request untuk donation untuk hard work diorg.. & kernel code adalah open source btw..

payment wise, contoh mcm "premium" services.. Klau ade user yg provide premium service & nak jual/sewa then baru betul kena ada payment.. Contoh mcm VPN services ke hosting ke.. Tp untuk bukak thread/topic for "good" posts or topics for payment thinking that the content is "premium", aku x rasa TBD ni sampai ke tahap tu lagi..

Smile
[Image: mw63E.gif]
Reply
27-02-2014, 03:12 PM,
Post: #18
RE: iDEA utk TBD
keep it coming, aku akan tgk semua cadangan.
[Image: GteM3.png]
Reply
27-02-2014, 04:05 PM, (This post was last modified: 27-02-2014, 04:08 PM by Codeshift3r.)
Post: #19
RE: iDEA utk TBD
1.Tuan tanah boleh delete thread sendiri.
2.Buat API untuk push notification (PM/New reply/)
3.Siapkan banyak projek terbengkalai wiki+code+shout.php
  ▲  ʙᴇ ɴɪᴄᴇ ᴛᴏ ᴏᴛʜᴇʀs
▲ ▲ ( ⌣́,   ⌣̀ )\(^◡^ )[Image: ?r=OrangeCoral]

Reply
27-02-2014, 08:18 PM,
Post: #20
RE: iDEA utk TBD
Responsive theme
Reply
27-02-2014, 10:40 PM,
Post: #21
RE: iDEA utk TBD
Buat thread contest menang hadiah.
[Image: fyvm.php]
Reply
27-02-2014, 11:09 PM,
Post: #22
RE: iDEA utk TBD
(27-02-2014, 10:40 PM)wanbotak Wrote: Buat thread contest menang hadiah.

~Hmm

Anjurkan apa2 competition IT,

sebelum tu, cari penganjur hadiah dulu.
Hadiah lumayan, mesti meriah.
Rajin Belajar Pasti Berjaya
Tiada Kegagalan Setelah Berusaha
Itulah Cara Membalas Jasa
Pengorbanan Guru Dan Keluarga Tercinta
Big Grin

Spoiler:
[Image: 522167_476797252342999_168490270_n.jpg]
Reply
27-02-2014, 11:24 PM,
Post: #23
RE: iDEA utk TBD
Ini luahan dari aku. ROFL

Kebanyakkan user suka santai2 bincang tentang benda2 umum.
Jadi perbanyakkan thread tentang benda2 umum yang mana tidak tahu tentang IT pon boleh join sekali.
Lagi satu, users dah tak banyak aktif macam dulu.
Kalau ada user baru pon tak lama mesti hilang... XD
Reply
27-02-2014, 11:28 PM,
Post: #24
RE: iDEA utk TBD
Taz rejected my idea..hurm~ btw, why need new idea? U have great idea such TBD code (svn) but seem fallen behind. Even i ask question on that thread. Since now, no body reply. btw, my other idea. provide free VPN..LOL
Reply
28-02-2014, 02:03 AM,
Post: #25
RE: iDEA utk TBD
(27-02-2014, 11:28 PM)linear Wrote: Taz rejected my idea..hurm~ btw, why need new idea? U have great idea such TBD code (svn) but seem fallen behind. Even i ask question on that thread. Since now, no body reply. btw, my other idea. provide free VPN..LOL

too much of hassle, too much of abuse, too much of support time, not worth it OK
Reply
28-02-2014, 09:25 AM,
Post: #26
RE: iDEA utk TBD
(27-02-2014, 08:18 PM)wcypierre Wrote: Responsive theme

Second this Me Gusta
Reply
28-02-2014, 09:55 AM,
Post: #27
RE: iDEA utk TBD
(27-02-2014, 04:05 PM)Codeshift3r Wrote: 1.Tuan tanah boleh delete thread sendiri.
2.Buat API untuk push notification (PM/New reply/)
3.Siapkan banyak projek terbengkalai wiki+code+shout.php

Idea first kurang setuju, mna nk tau nnti ada user2 lama butthurt dkt tbd, then dia delete hbis thread2 lama dia yng bagus, x best la camtu ;d pena terjadi kat forum2 laen ;d

yng laen2 tu setuju ~xd
[Image: OmDM2yf.png]
Reply
28-02-2014, 12:32 PM,
Post: #28
RE: iDEA utk TBD
(27-02-2014, 11:24 PM)ShinAsuka Wrote: Ini luahan dari aku. ROFL


Kebanyakkan user suka santai2 bincang tentang benda2 umum.
Jadi perbanyakkan thread tentang benda2 umum yang mana tidak tahu tentang IT pon boleh join sekali.
Lagi satu, users dah tak banyak aktif macam dulu.
Kalau ada user baru pon tak lama mesti hilang... XD

Yeap.. Users dh x byk yg active so nk benda baru dkt forum ni untuk aktifkan balik mcm prtengahan taun lepas klau x silap, time forum tgh meriah.. Ups & downs.. Standard la tu hehe.. Lagipun both admin dh kawin so dh bahagikan masa tu boleh tahan gak susahnye.. Kih3

(27-02-2014, 11:28 PM)linear Wrote: Taz rejected my idea..hurm~ btw, why need new idea? U have great idea such TBD code (svn) but seem fallen behind. Even i ask question on that thread. Since now, no body reply. btw, my other idea. provide free VPN..LOL

Sorry man.. The idea is ok but not for this forum tho.. Maybe in the future, who knows? Smile
[Image: mw63E.gif]
Reply
28-02-2014, 02:46 PM, (This post was last modified: 28-02-2014, 02:48 PM by RFC792.)
Post: #29
RE: iDEA utk TBD
(28-02-2014, 02:03 AM)wcypierre Wrote:
(27-02-2014, 11:28 PM)linear Wrote: Taz rejected my idea..hurm~ btw, why need new idea? U have great idea such TBD code (svn) but seem fallen behind. Even i ask question on that thread. Since now, no body reply. btw, my other idea. provide free VPN..LOL

too much of hassle, too much of abuse, too much of support time, not worth it OK


The idea suggested is just fine..the thing is we dont see that is necessary at this stage.There are several things that could be done where we think must be the first priority

you mentioned about TBD code. The code (svn) is almost ready,suhz have the answer. We can wait for his reply on this thread

Please jgn lari dr topic ya..this msg goes to posters kt dlm thread nie..sila tgk blk #1st post oleh suhz

"Saya buka thread untuk anda semua memberikan beberapa idea dan cadangan untuk memperbaiki laman TBD.my"
"Tanda ilmu itu berkat ialah semakin tinggi ilmu kita,semakin tunduk rendah kita bertawaduk kepada Allah dan juga sesama manusia.Merasakan betapa hebatnya Allah dan tinggi ilmuNya sehingga kita berasa betapa kerdilnya ilmu kita"
[Image: 2770527825.png]
Reply
28-02-2014, 03:13 PM,
Post: #30
RE: iDEA utk TBD
Benda yg aku nampak boleh consider utk diberi perhatian:
1. chat (seperti cadangan 6b2 & Acey)
2. Layout/Responsive layout (hexrut & wcypierre) - Maybe more to responsive/tablet & mobile friendly.

Yang lain2:
1. Susun thread - ada sebarang cadangan ttg susunan yg baru?
2. Layout - Ada cadangan layout? Lakaran?
3. Donation button - will consider
4. Shout.php - dlm plan utk revamp balik server chat tu, susun bagi tak serabut.
5. Projek Code,Wiki & etc - Kekurangan staff & masa utk manage benda ni, maybe ada cadangan lain?
6. Boleh delete thread sendiri - memang sengaja tak bagi user delete, tapi user boleh edit. So benda tu tak hilang mcm tu je, masih ada log/audit trail.
7. Bykkan thread umum - ada cadangan thread/forum?

TQ kepada yang reply, tapi aku perlukan lagi apa2 komen atau cadangan lain, supaya TBD.my kembali meriah, senang utk digunakan dan menarik. Kpd staff, maybe boleh ambil, komen, proses cadangan2 ni jgk Smile
[Image: GteM3.png]
Reply


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
Exclamation Idea & Suggestions Needed! Taz 188 36,018 09-06-2013, 06:32 AM
Last Post: matz
  [REQ]: Idea untuk FYP (Multimedia) scr3w 10 2,301 23-09-2012, 05:11 AM
Last Post: Skiddies
  (IDEA)Like Post redirect 6b2 6 1,198 05-10-2011, 09:23 PM
Last Post: ++W!NdoWs[+]CrAcK3R++
  [good idea or bad idea?] hakim 4 918 05-07-2009, 10:48 PM
Last Post: Hack3r_Malaya

Forum Jump: