Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Idea & Suggestions Needed!
08-02-2011, 12:19 AM,
Post: #166
RE: Idea & Suggestions Needed!
(02-05-2010, 06:07 PM)samy vellu Wrote: pasal agama ni..ikut major la..
agama islam...
so yg non-muslim tu..faham2 je la Smile
kalo pasal debat tu..nice gak..
tp kene ckp gunakan fakta la bukan guna lutut.... ok?

kene cri seorang yg khas pengetahuan luas tentang islam
jdi kalo warga tbd yg ad masalah agama
boleh merujuk kat org tu!!!
Reply
08-02-2011, 12:51 AM,
Post: #167
RE: Idea & Suggestions Needed!
(08-02-2011, 12:19 AM)thedanielaaa95 Wrote:
(02-05-2010, 06:07 PM)samy vellu Wrote: pasal agama ni..ikut major la..
agama islam...
so yg non-muslim tu..faham2 je la Smile
kalo pasal debat tu..nice gak..
tp kene ckp gunakan fakta la bukan guna lutut.... ok?

kene cri seorang yg khas pengetahuan luas tentang islam
jdi kalo warga tbd yg ad masalah agama
boleh merujuk kat org tu!!!

Basic knowledge pun dh boleh.. Btw, user2 dkt TBD ni bkn smuanya bdk2 or remaja, ada yg dh bekerja & berumah tangga.. =)
[Image: mw63E.gif]
Reply
08-02-2011, 12:53 AM,
Post: #168
RE: Idea & Suggestions Needed!
Taz,aku syorkan ko buat award board..
contoh nye>>
Poster of the week/month(komen y plg bnyak)
Thread started of the week/month(topik y plg bnyak dimulakan)
-mungkin lepas nie TBD akn meriah balek kot..

(idea nie aku dpt dri forum indo-lupe plak link dye..)
Reply
08-02-2011, 12:56 AM,
Post: #169
RE: Idea & Suggestions Needed!
(08-02-2011, 12:53 AM)ExploiteDCoder Wrote: Taz,aku syorkan ko buat award board..
contoh nye>>
Poster of the week/month(komen y plg bnyak)
Thread started of the week/month(topik y plg bnyak dimulakan)
-mungkin lepas nie TBD akn meriah balek kot..

(idea nie aku dpt dri forum indo-lupe plak link dye..)

Dlu dh pasang.. Tp plugin ada error.. So buang.. Tengok lah nnti klau rajin.. =)
[Image: mw63E.gif]
Reply
08-02-2011, 02:45 AM,
Post: #170
RE: Idea & Suggestions Needed!
(06-02-2011, 06:21 AM)Taz Wrote: Will display at forum post & reply as :

[Image: 29137735.jpg]

taz, ak rase yg ni ade error ..
sebab bile klik,
die akan ke profile sendiri kalau kite tengah login facebook kite sendiri ..
die x ke profile yg kite nak ..
11/6/2013 .
lagi 2 hari genap setahun pemergian arwah ayah yg ku sygi ..
sungguh bnyak kesedihan n dugaan yg aku lalui tahun bulan ini ..
Reply
08-02-2011, 02:47 AM,
Post: #171
RE: Idea & Suggestions Needed!
tempat tuk torrent cam jiwang.org
[Image: 75443.png]
E-Mail - Kroit@Tbd.my For Tempahan


[Image: sig.php?player_id=40978&background=random]
Reply
08-02-2011, 08:52 AM,
Post: #172
RE: Idea & Suggestions Needed!
(08-02-2011, 02:45 AM)SoLarIZe Wrote:
(06-02-2011, 06:21 AM)Taz Wrote: Will display at forum post & reply as :

[Image: 29137735.jpg]

taz, ak rase yg ni ade error ..
sebab bile klik,
die akan ke profile sendiri kalau kite tengah login facebook kite sendiri ..
die x ke profile yg kite nak ..

Maybe ada bug kot.. Err..


(08-02-2011, 02:47 AM)MrKroit Wrote: tempat tuk torrent cam jiwang.org

Nope..
[Image: mw63E.gif]
Reply
08-02-2011, 09:47 AM,
Post: #173
RE: Idea & Suggestions Needed!
(08-02-2011, 02:45 AM)SoLarIZe Wrote:
(06-02-2011, 06:21 AM)Taz Wrote: Will display at forum post & reply as :

[Image: 29137735.jpg]

taz, ak rase yg ni ade error ..
sebab bile klik,
die akan ke profile sendiri kalau kite tengah login facebook kite sendiri ..
die x ke profile yg kite nak ..

aku okay je bile klik.. ;d
Reply
09-02-2011, 09:30 AM,
Post: #174
RE: Idea & Suggestions Needed!
huhuhu...sebagai genk baru tbd....aku da cukup puas ati ma web nie....admin n mod pown banyak tolong2 aku....mmg paling bek lar...hahha......juz aku agak pening ngn susunan thread yang sepatut nyerk kena lar ada extention mcm kat

1. [tutorial] xxxxxxxxxxxxxx
2. [question] xxxxxxxxxxxxxx
3. [solution] xxxxxxxxxxxxxxxxx

kira mcm gempak.org gitu...
Reply
12-02-2011, 12:43 AM,
Post: #175
RE: Idea & Suggestions Needed!
aku ingin bagi cadangan untuk bukak sub forum untuk money maker discusion tau monetizing
[Image: 75443.png]
E-Mail - Kroit@Tbd.my For Tempahan


[Image: sig.php?player_id=40978&background=random]
Reply
12-02-2011, 12:45 AM,
Post: #176
RE: Idea & Suggestions Needed!
(12-02-2011, 12:43 AM)MrKroit Wrote: aku ingin bagi cadangan untuk bukak sub forum untuk money maker discusion tau monetizing

Buh jer dkt sni : http://w3.tbd.my/forum-92-page-1.html
[Image: mw63E.gif]
Reply
12-02-2011, 12:47 AM,
Post: #177
RE: Idea & Suggestions Needed!
tu web deevlopment

monetizing macam

adsense
adf.ly
sharecash semua

sebab aku jumpe banyak tut GayFace
[Image: 75443.png]
E-Mail - Kroit@Tbd.my For Tempahan


[Image: sig.php?player_id=40978&background=random]
Reply
12-02-2011, 01:05 AM,
Post: #178
RE: Idea & Suggestions Needed!
Nnti aku buat sub-forum under Web Dev..
[Image: mw63E.gif]
Reply
24-07-2011, 09:40 PM,
Post: #179
RE: Idea & Suggestions Needed!
aku suggest cam ni, TS je bleh flame reader thread dia n TS de permission utk delete comment yg agk trlampau/ mlampau dan etc tp dgn approval drp admin/ mod ler-.-..

bkaitn isu sensitive yg myb mndedahkn mn2 pihak, TS de hak utk reply as hidden comment but admin/ mod bleh tgk n if they think suitable utk reader ln..admin/ mod bleh unhide comment tu..

btw, admin/ mod lbh berhak tentu kn..cm myb dpt mbantu mgurang kn beban en2/ pn2/ cik2/ abg2/ akak2 admin n mod..

just cadangn sorg noob..klu rs bleh pakai, hrp dpt ditambah baik..klu x, mintak maaf semeSad
Reply
26-07-2011, 05:50 PM,
Post: #180
RE: Idea & Suggestions Needed!
hmm..psl paste code ngan php dekat forum..
boleh tak buat bg jd wrap..?
maksudnya mcm ni..kalau kita paste code/php yg panjang2..
dia tak rosakkan theme forum (mengembang ke tepi..)
Reply


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
Lightbulb iDEA utk TBD suhz 50 4,236 16-01-2019, 11:34 PM
Last Post: Xantium
  [REQ]: Idea untuk FYP (Multimedia) scr3w 10 2,438 23-09-2012, 05:11 AM
Last Post: Skiddies
  (IDEA)Like Post redirect 6b2 6 1,272 05-10-2011, 09:23 PM
Last Post: ++W!NdoWs[+]CrAcK3R++
  [good idea or bad idea?] hakim 4 981 05-07-2009, 10:48 PM
Last Post: Hack3r_Malaya

Forum Jump: