TBD.my

Full Version: Percubaan untuk scam
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2
Baru je tadi mende ni berlaku..
dalam pukul 1.50ptg.. tiba-tiba aku dapat 1 panggilan daripada seorang perempuan cina katanya dari pihak takaful..
mula-mula diye tanye, (ak dah agak dah mesti mengarut punye sbb tu ak layan tak layan jer)

Quote:Perempuan cina : boleh saya bercakap dengan encik hexrut..
hexrut : ye saya.. kenapa ada apa2 masalah??
perempuan cina : ooO.. boleh luangkan sedikit masa tak encek?
hexrut : boleh jer..
perempuan cina : ok.. encek, perbualan ini dirakam ye encek.. segala maklumat percakapan akan dirakam..
hexrut : tujuan ape dirakam?
perempuan cina : perbualan ini dirakam untuk keselamatan ye encek..
hexrut : ohh.. ok boleh teruskan.
perempuan cina : tahniah ye encek, encek telah terpilih untuk menerima insuran nyawa dari takaful, insuran nyawa disini bukan bermaksud encek akan menerima pampasan bila encek meninggal dunia sahaja.. jika encek luka,kemalangan,deman encek tetap akan menerima pampasan, pihak kami juga memberikan pampasan jika encek terkene virus denggi, selain itu, setiap bulan encek akan menerima pampasan daripada pihak kami sebnayak RM45 ke RM100 walaupun tiada apa-apa yang berlaku..
hexrut : urmmm..
perempuan cina : encek tengah tidur ker??
hexrut : tak-tak.. saya dengar nih..
perempuan cina : ok.. encek (diye sebut nama penuh aku) , boleh saya dapatkan no ic encek??
hexrut : boleh , aku pun bagi la no ic.. tapi ak bg no ic yang salah..
perempuan cina : maaf encek.. pastikan no ic encek betol kerana jika ada kesilapan pada no ic dan sesuatu telah berlaku pada diri encek.. pihak kami tidak akan bertanggungjawab ke atas kesilapan yang berlaku.
hexrut : dah betol tadi tu.. (walaupun ak dah bg yang salah) tiba-tiba diye sebuat no ic aku yng betol.. terkejut aku..aku pun iyekan ajer.. takleh nak kata apa.(dalam hati) mah aih.. cam ne leh tau nih..
perempuan cina : ok encek.. boleh saya dapatkan alamat encek??
hexrut : aku pun kasi je alamat rambang..
perempuan cina : diye suruh ulang, aku ulang je.. pastu diye cakap ok.. nanti pihak kami akan membuat urusan surat menyurat.. pastikan alamat itu selamat ye encek.
hexrut : ye.
perempuan cina : selain itu, encek ade menggunakan debit card @ kredit card tak?
hexrut : saya guna ATM bank islam sahaja.
perempuan cina : Oooo.. jadi masalahnya kat sini berkenaan debit card dan kredit card la.
hexrut : pastu mcm mana ye?
perempuan cina : jika encen nak teruskan masuk insuran nih encek mestilah mempunyai debit card @ kredit card..
hexrut : saya malas nak fikir lagi la mende2 mcm nih..
perempuan cina : jika begitu tak menggapalah, jika ada apa2 encek boleh menghubungi kami di talian 0320371666

Pastu diye pun letak..
yang hairannye mcm ne leh tau Nama penuh aku, no tefon aku, no ic aku..
arhhhhhhhhhhhhh.. tak privasi betol la..
gegel ea ?
(20-08-2011, 02:31 PM)hexrut Wrote: [ -> ]Baru je tadi mende ni berlaku..
dalam pukul 1.50ptg.. tiba-tiba aku dapat 1 panggilan daripada seorang perempuan cina katanya dari pihak takaful..
mula-mula diye tanye, (ak dah agak dah mesti mengarut punye sbb tu ak layan tak layan jer)

Quote:Perempuan cina : boleh saya bercakap dengan encik hexrut..
hexrut : ye saya.. kenapa ada apa2 masalah??
perempuan cina : ooO.. boleh luangkan sedikit masa tak encek?
hexrut : boleh jer..
perempuan cina : ok.. encek, perbualan ini dirakam ye encek.. segala maklumat percakapan akan dirakam..
hexrut : tujuan ape dirakam?
perempuan cina : perbualan ini dirakam untuk keselamatan ye encek..
hexrut : ohh.. ok boleh teruskan.
perempuan cina : tahniah ye encek, encek telah terpilih untuk menerima insuran nyawa dari takaful, insuran nyawa disini bukan bermaksud encek akan menerima pampasan bila encek meninggal dunia sahaja.. jika encek luka,kemalangan,deman encek tetap akan menerima pampasan, pihak kami juga memberikan pampasan jika encek terkene virus denggi, selain itu, setiap bulan encek akan menerima pampasan daripada pihak kami sebnayak RM45 ke RM100 walaupun tiada apa-apa yang berlaku..
hexrut : urmmm..
perempuan cina : encek tengah tidur ker??
hexrut : tak-tak.. saya dengar nih..
perempuan cina : ok.. encek (diye sebut nama penuh aku) , boleh saya dapatkan no ic encek??
hexrut : boleh , aku pun bagi la no ic.. tapi ak bg no ic yang salah..
perempuan cina : maaf encek.. pastikan no ic encek betol kerana jika ada kesilapan pada no ic dan sesuatu telah berlaku pada diri encek.. pihak kami tidak akan bertanggungjawab ke atas kesilapan yang berlaku.
hexrut : dah betol tadi tu.. (walaupun ak dah bg yang salah) tiba-tiba diye sebuat no ic aku yng betol.. terkejut aku..aku pun iyekan ajer.. takleh nak kata apa.(dalam hati) mah aih.. cam ne leh tau nih..
perempuan cina : ok encek.. boleh saya dapatkan alamat encek??
hexrut : aku pun kasi je alamat rambang..
perempuan cina : diye suruh ulang, aku ulang je.. pastu diye cakap ok.. nanti pihak kami akan membuat urusan surat menyurat.. pastikan alamat itu selamat ye encek.
hexrut : ye.
perempuan cina : selain itu, encek ade menggunakan debit card @ kredit card tak?
hexrut : saya guna ATM bank islam sahaja.
perempuan cina : Oooo.. jadi masalahnya kat sini berkenaan debit card dan kredit card la.
hexrut : pastu mcm mana ye?
perempuan cina : jika encen nak teruskan masuk insuran nih encek mestilah mempunyai debit card @ kredit card..
hexrut : saya malas nak fikir lagi la mende2 mcm nih..
perempuan cina : jika begitu tak menggapalah, jika ada apa2 encek boleh menghubungi kami di talian 0320371666

Pastu diye pun letak..
yang hairannye mcm ne leh tau Nama penuh aku, no tefon aku, no ic aku..
arhhhhhhhhhhhhh.. tak privasi betol la..

benda sekaan ini pernah terjadi at aku .
tapi dari maxis broadband ,
ic,nama, and no telefon aku sume dye tau .

than after aku bg sume info , aku twos telefon pihak maxis
nseb bek btol yang promosi diberikan oleh agen dye mmg datang dari maxis .
so better checkout at pihak takaful Smile
Bahaya la sekarang,,,, Sad
tu no betul..mngkin ada org pernah buat survey,kt isikan kt form survey @ kau ade apply dr tmpt2 tertentu? kalau etika takaful,mmg ade call center outbound call utk buat sales.. debit card @ credit card mmg diperlukan.. once dah bg no kad tanpa bg no digit belakang kad tu,dia akan process 7 hari dan surat insurans nyawa akan smpai kat rumah
http://whocallsme.com/Phone-Number.aspx/0320371666

AIA Insurance. psal maklumat tu, maybe ade org jual maklumat. maybe org dlm dari BANK
oh.. tp suara ayu la... amoi 20an kot.. hahahahhaha..
Abis la kena cas ko nt.....
(20-08-2011, 04:31 PM)suhz Wrote: [ -> ]http://whocallsme.com/Phone-Number.aspx/0320371666

AIA Insurance. psal maklumat tu, maybe ade org jual maklumat. maybe org dlm dari BANK

org dari Bank mmg ada jugal maklumat ek? Sad
jual\? kurang tepat,bergantung pd SLA dr pihak bank..sebab tu better refer kepada bank sebaik nya..coz mmg ade 3rd party share dgn bank utk dptkan profit bg pihak bank
aku rase ni betol ni GayFace

sebab takaful ade kite punyer data..maybe dia nak confirmkan je..
bro..ni scam bro..aku pergi kursus AKPK..org situ bagitau ramai dah org yg kena mcm ni..kalau betul dpt insuran nyawa tu..dia takkan minta data guna phone..mesti jumpa face to face..yg lain2 sila hati2 kalau kena mcm ni..
btw..tindakan bro mmg bijak..
hahahaha....tahniah hexrut...anda sudah mengisi form insuran...nanti smpai la rumah polisi insuran tu... bagi yg belum terkena...kalau ada org kol ckp ngn korang mcm ni lg,baek ckp tidak je..once dh sebut "ya" dah dikira anda menerima form,bukti dorg dh rakam perbualan..sekian Big Grin
eh.. memang betol la.. lepas berbuka tadi posmen antar surat insuran nyawa kat aku..
bertuahnye.. ;d
(21-08-2011, 01:15 AM)hexrut Wrote: [ -> ]eh.. memang betol la.. lepas berbuka tadi posmen antar surat insuran nyawa kat aku..
bertuahnye.. ;d

maksudnya ape ni? -.-
Pages: 1 2