TBD.my

Full Version: bus ber-wifi
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2
bus express aku naik nih ada wifi.
tapi, masalahnya connection tuh suruh setup dulu network dlu...
nk kene letak 8-digits pin from router label.
bila ditanya driver bas. katanya...
aku: no pin router ada x pakcik?
driver: eh, saya tatau la encik.
aku: router ada dkt mana pakcik?
driver: ada dalam bas ni la.
aku: errr..dekat mana?
driver: dalam bas nih.
aku: tang mana pakcik?
driver: ouh, tanaya tang mana. ada errr...ada dalam bas ni la..
aku: ouh, yeke? terima kasih pakcikSmile

[Image: index.php?PHPSESSID=qmnkeviit1uefa8cvbbb...=683;image]

so, any idea mcm mna nk korek pin tu?
Pin tu ad kat sticker blakang Router... mesty dye gne TP-Link an? GayFace
(20-08-2011, 05:16 AM)KingFurqan Wrote: [ -> ]Pin tu ad kat sticker blakang Router... mesty dye gne TP-Link an? GayFace

ye la kot...masalahnya router tuh aku cari x jumpa masa dkt R&R td....
LOL.. x pyh susah2,... bli jer Signal King yg boley dpt smpi 3KM pnye radius.. crack sekor2.. GayFace
pak cik tu x paham kot apa yg ko tnya GayFace
(20-08-2011, 05:35 AM)KingFurqan Wrote: [ -> ]LOL.. x pyh susah2,... bli jer Signal King yg boley dpt smpi 3KM pnye radius.. crack sekor2.. GayFace

haha..tp x padan la...aku da dlm bas skarang nih...GayFace


(20-08-2011, 05:35 AM)faizul37 Wrote: [ -> ]pak cik tu x paham kot apa yg ko tnya GayFace

GayFace
(20-08-2011, 05:35 AM)faizul37 Wrote: [ -> ]pak cik tu x paham kot apa yg ko tnya GayFace

pakcik tu reti drive jaa GayFace
(20-08-2011, 12:34 PM)parkerhanafi Wrote: [ -> ]
(20-08-2011, 05:35 AM)faizul37 Wrote: [ -> ]pak cik tu x paham kot apa yg ko tnya GayFace

pakcik tu reti drive jaa GayFace

kemudahan wifi ada, tp xbergunaSad
report ar!! kemudahan ni sepatotnya termasuk skali dalam charge perkhidmatan..
boleh buat kecoh ni.. saman! saman! GayFace

EDIT: err.. bas apa eh ? aku nak nek gak ar.. hehehe..
Kau kena connect manually,itu je cara nk bypass router PIN..tp kalau dia setup as secure kau kena tnye driver tu la,if xsecure,..connect secara manual
(20-08-2011, 06:56 PM)hotfloppy Wrote: [ -> ]report ar!! kemudahan ni sepatotnya termasuk skali dalam charge perkhidmatan..
boleh buat kecoh ni.. saman! saman! GayFace

EDIT: err.. bas apa eh ? aku nak nek gak ar.. hehehe..

bas intercity...

(20-08-2011, 07:15 PM)visz Wrote: [ -> ]Kau kena connect manually,itu je cara nk bypass router PIN..tp kalau dia setup as secure kau kena tnye driver tu la,if xsecure,..connect secara manual

dia xsecure.....tp cari router x jumpaSad

buat ape ko nk cr router? kao connect je la secara manual,key in SSID secara manual
(20-08-2011, 07:44 PM)visz Wrote: [ -> ]buat ape ko nk cr router? kao connect je la secara manual,key in SSID secara manual

[Image: index.php?PHPSESSID=qmnkeviit1uefa8cvbbb...=683;image]

mcm atas ni eh?
klik dekat connect using a security key instead?
manually connect to a network..

Start menu > Control Panel > Network and internet > Network and sharing center > Connect to a network > Manually connect to a wireless network

bila kau dah connect secara manual,tgk kt WLAN tu,check ip address.. most of the time 90% akan lepas
(20-08-2011, 08:12 PM)visz Wrote: [ -> ]manually connect to a network..

Start menu > Control Panel > Network and internet > Network and sharing center > Connect to a network > Manually connect to a wireless network

bila kau dah connect secara manual,tgk kt WLAN tu,check ip address.. most of the time 90% akan lepas

ok..paham...
trimas ya viszBig Grin
Pages: 1 2