TBD.my

Full Version: Truth that Cannot Be Covered - Bersih 2.0 09/07/2011
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
hexrut baru je tengok video nih td.. dapat dari seorang sahabat..
hexrut share video nih bukan niat untuk berpolitik ataupun mintak simpati..
terdetik kat hati nak share sbb bila tgok video ni sampai abis ada sedikit rasa sayu pada sikap sesetengah pihak..


p/s :: sape2 rase video nih adalah fake/edit atau sebagainya, hexrut rasa sebaiknya anda tidak perlu menonton video ini. Abaikan.



thanks nice share !
media,tv < sumpah jangan la percaya itu semua permainan gov je GayFace
jangan jadi mcm Egypt , Tunisia , Syria , Bahrain , Yemen , Sudan suda la GayFace
Fikir dan renungkan..

Korang rasa, kalau kita join perhimpunan BERSIH ni..
Tuhan kira sebagai satu amalan ibadah atau perkara sia-sia ?
Atau lebih teruk dimurkaiNya ?
to me this still politik.. its true gov ade sikit x betul dibahagian mentelnye.. tp bukan sini tempatnye..
bende nih dah lame lepas so baik lepaskan aje.. kalu nak pike sape salah .. bg aku sume salah..
@ hexrut
Good job sebab share video ni. +1 raputasi

@ 404myth
ini "demokrasi TERPIMPIN", dia yang mengawal semua benda. agak susah mcmni..
berlaku penindasan.

@ matz
bg aku menda ni tak jadi ibadah dan tak sia-sia.
walaupun RAMAI cakap, berhimpun mcm ni menjejaskan ekonomi.
Itu salah, ekonomi kita sentiasa bergerak (tp kenapa minyak harga naik ya?).
kenapa aku cakap bergerak, sebab ekonomi kita lebih pada sektor pertanian dan perkhidmatan
DALAM negara.. we all made this development.

Ibadah? Aku rasa , TAK. sbb ada unsur2 yang was-was. contoh background ambiga tu dan kes2 anwar yang berkait dgn israel dan freemanson..etc.idealogi tu kita tolak... kita cuma jadikan dia "kayu ukur" utk cetuskan kesedaran utk bersuara dan cuba dapatkan/jadikan negara kita adil dgn seadilnya.

berfikir semua salah ? kalau mcmtu, sila pejam mata, pekakkan telinga, tutup mulut ;d

P/S: Jgn percaya apa kita baca dan lihat. kita kena "merasai" dahulu @ berada didalam situasi tersebut dan membuat penilaian. BUKANNYA membaca/menonton dan mengambil penilaian mereka... we not robot/program to be programmed....we are human.

Wallahualam~~~

(26-07-2011, 07:23 AM)cipanjb Wrote: [ -> ]to me this still politik.. its true gov ade sikit x betul dibahagian mentelnye.. tp bukan sini tempatnye..
bende nih dah lame lepas so baik lepaskan aje.. kalu nak pike sape salah .. bg aku sume salah..

isu ni kejap je...
Melayu mudah lupa.. x simpan lama2 sgt..
lepas PRU sunyi la balik... GayFace

video ni ak tak tgk lgi...
video versi gomen pun x tgk lgi...
tenet slow, bandwith dh full,,,bulan depan bru tgk sume skali...
(26-07-2011, 07:43 AM)suhz Wrote: [ -> ]http://w3.tbd.my/thread-1268-post-21061.html#pid21061

saya melihat thread ini mempunyai unsur2 politik. rules apply.