TBD.my

Full Version: SMS PERCUMA [MALAYSIA]
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
From: http://www.jiwang.ws/thread-33691-page-1.html
Perhatian: Jangan laa anda salahgunakan kaedah nie yer.
Assalamualaikum dan salam sejahtera,
Selalu saya buat tutorial PC kali nie saya akan buat tutorial cam ner nk send SMS secara percuma tanpa anda kena bayar. Begini al-kisahnya:

1. Masuk ker laman web nie:
Code:
http://freesms.cloudapp.net/  @  http://for-ever.us/
2. Taipkan nombor kawan/teman istimewa/ayah-ibu saper sajer laa yg ader nombor talipon begini:
[Image: sms.png]

[Image: sms1.png]

[Image: sms1.png]

Perhatian: Jangan laa anda salahgunakan kaedah nie yer.
thanx..aku ade post aritu tp xd aja cmne nk gne..

Code:
http://www.tbd.my/v2/thread-4512-post-48808.html#pid48808
masalah dengan benda ni, kadang dah success pun, mesej tak sampai sampai. camne nak confirm benda ni dah samapi ke destinasi. hantar buta je la. Big Grin
biasa mslh klu xsmp utk celcom kot..klu maxis biasa xd problem..tu yg stakt aku test la..
service ni spe pena gne? spe pena gne share la sket cite..coz aku xpena test..
Code:
http://websms.maxis.com.my/
Penah guna & working.. Tp taun lepas la aku guna.. Skrg x tau la..
(17-05-2010, 04:46 PM)try Wrote: [ -> ]biasa mslh klu xsmp utk celcom kot..klu maxis biasa xd problem..tu yg stakt aku test la..
service ni spe pena gne? spe pena gne share la sket cite..coz aku xpena test..
Code:
http://websms.maxis.com.my/

yg maxis tu, ko msg org tu, dan org tu mesti reply balik baru ko boleh reply lg..
@try
Ada benda bermain dalam pemikiran aku. Nanti aku post diagram kalau aku berkesempatan. Basically, benda ni bagus untuk marketing.

MySQL (PHP Engine) <=> Web Services (NuSOAP/WCF) with authentication <=> Web Interface (3rd Party)

PHP Engine:
MySQL <=> CloudSMS (with decaptcha)

Sekarang ni masalah jika SMS tidak diterima oleh penerima tanpa sebarang apa apa petanda.
eh..bestnyer.

bagus masokis..
(17-05-2010, 08:09 PM)kapitgulung Wrote: [ -> ]@try
Ada benda bermain dalam pemikiran aku. Nanti aku post diagram kalau aku berkesempatan. Basically, benda ni bagus untuk marketing.

MySQL (PHP Engine) <=> Web Services (NuSOAP/WCF) with authentication <=> Web Interface (3rd Party)

PHP Engine:
MySQL <=> CloudSMS (with decaptcha)

Sekarang ni masalah jika SMS tidak diterima oleh penerima tanpa sebarang apa apa petanda.

ooo...skrg nk tau samada sms tu dah diterima ke blom..cm dlm nset ade system report yg mne mesej tu dah delivered or pending..em ok2,dah phm..
Dah name yg percuma, redha je lah lau x sampai.Huhu
bkn pe..klu leh kite nk improve service..tu la gne nye..mgkin service ni nnt leh jual ke ape..tol x?dats y la kapit tgh kaji cmne nk tau bende tu smp ke x..bile kite wt sistem bende2 cmni mmg kne di ambil kire..bru la org yg nk gne tu nnt berpuas hati.. Smile
http://for-ever.us/ -----> work for the first time,
WTF THX DUDE!!
SKANG NI AKU BOLE CHAT NGAN **E* SECARA FREE!! Angry
YEAH!!
dan it works!
terima kasih sekali lagi Big Grin

tp mcm mana dorang nk reply balik?
kejap jd kejap x..
huhuhuhuhu