TBD.my

Full Version: org lain xleh masuk web aku..
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
aku register dyndns pastuh active..
aku uniserver untuk edit...
tpi time aku nk test web tuh..
org lain xleh msuk. la..

1 lagi..
aku nk gune dreamcp masuk ke uniserver mcm mne?
:ani_42:
First sekali, kau mesti tahu jenis modem kau pakai sekarang.

contoh wtf54g.

kalau x tahu, pergi tengok kotak modem kau tu, jenis ape :emy_38: .

open google, guna keyword "jenis modem ko ragnarok portforward", contoh "wrt54g ragnarok portforward"

gi kat Start -> CMD -> Taip ipconfig

IP Address. . . . . . . . . . . : 192.168..X.XXX
Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.0
Default Gateway . . . . . . . . . : 192.168.X.XXX
nanti akan keluar macam ni, copy ip yang bawah tu.

yang Default Gateway . . . . . . . . . : 192.168.X.XXX

contoh: 192.168.1.123

open dekat firefox ko.

masukkan default username dan password yang kau dapat daripada hasil google tadi.
then ikut step dia ajar macam dalam gambar tu.

kalau x paham bahasa BI, gi ambik kamus, jangan malas,/ :ani_54:
xde care lebih mudah ke?
Nak mudah, kau pergi hentak modem kau dengan tukul, abis cite.

Tak ada benda mudah, semua mesti berusaha ngan cuba ngan sendiri.
tu pling mudah doe .
mmg plg mudah + rugi
aku nk gune dreamcp ke uniserver tpi aku xtaw la.. mcm mne ha??
boleh tunjuk skt x??

@xshimex open gogle search keyword ke?