TBD.my

Full Version: recommended laptop
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2
hai abang2 tbd sekalian.. ape khabar? assalamualaikum..

saya ingin bertanya akan laptop yang worth untuk buat multimedia work, gaming.. budget around rm2.6 k..

saya ada usha ASUS punya laptop harga dalam rm2.6 gitu. intell haswell cpu.. i5.. 4gb of ram ngan 2GB of Nvidia graphic card.. n warranty 2 tahun. agak2 berbaloi tak untuk sy angkut?

dan saya juga ingin bertanya mobile broadband yang speednyer mantop dan ada tak yang boleh bypass quota guna vpn sahaja?
Toshiba pun best brand in the world. warranty 3 tahun bro
Go buy from starmax,lifetime services. Toshiba is 3 years warranty.
kalau nak senang, beli Dell je.. Next Business Day On-site Service Thumbs Up n boleh extend warranty.
Brand lain pon ada jugak NBD tp x macam yang dijanjikan..
Asus pon ok sbb high spec tp bab warranty susah sikit n makan masa.

broadband, celcom 1 malaysia kan unlimited, RM25+ RM10/month.
yang technician datang rumah kalau kita report laptop problem tu, brand DELL ke? Hmmm
(29-01-2014, 01:04 PM)SKL Wrote: [ -> ]kalau nak senang, beli Dell je.. Next Business Day On-site Service Thumbs Up n boleh extend warranty.
Brand lain pon ada jugak NBD tp x macam yang dijanjikan..
Asus pon ok sbb high spec tp bab warranty susah sikit n makan masa.

broadband, celcom 1 malaysia kan unlimited, RM25+ RM10/month.

kenapa +rm10/month utk VPN?
beli sebijik mcm aku punya.

Dell Inspiron 15R 5537
15.6 " display
4th gen Haswell - i7-4500U 1.6Ghz
8GB DDR3 1600Mhz
AMD Radeon 8800 series 2GB DDR5 (8850m)
1TB HDD
Linux Ubuntu 12.04 LTS <- install wine semua boleh jalan nanti hahaha kalau tak format terus pakai windows.

problem call on-site support Dell. ada lah kau mintak nombo dkt tmpat kau punya.

rege - rm2499 <- fix kat website dell, kau beli kat butik dia.

broadband ambik Yes 4g. (kalau dekat hang ada coverage)

yes 4g prepaid, valuepack rm10 boleh sebulan, so topup lah 3 bulan sekali bg hidup akaun kau.

pastu vpn 105 hari rm30 ( lebih kurang 3 bulan 15 hari)
speedtest slow, tp download laju. ;d

jadi rm30 + rm10 = tahan 3 bulan Challenge Accepted
kalau nk aku tolong kenalkan dgn admin terus. utk kau sorang je pamiiii ;d ;d ;d
guna vpn revert la..support sikit member2 GayFace
(29-01-2014, 07:35 PM)matz Wrote: [ -> ]guna vpn revert la..support sikit member2 GayFace

aku lupa revert ada vpn. ok, support dia.
sewa dgn dia pamiiii !!!! ;d ;d
kenapa rm30+rm10 tahan 3 bulan
macam mana
(29-01-2014, 07:35 PM)matz Wrote: [ -> ]guna vpn revert la..support sikit member2 GayFace

website ? nak jugak usha vpn dye . since aku pon nak amek yes4g tapi nga pilih vpn
aku hujung dis haritu survey kt loyat
dell(touchscreen), lenovo(slim), asus,hp,acer
spec : i5 3rd gen, 500-750gb, 4gbram, 2gb nvidia / 2gb amd
range harga dari 1900-2100 je..
apsl mahal sgt.. proc mahal kot..

nk internet + vpn jgn pakai line mxs, umobile & yg menumpang line mxs..

kalau cun pakai yes4g+vpn..
kalau celcom tu slow.. 1.5mbps je area 3g..
nk laju.. pakai maxis 68 tu.. tapi berat la byr
(29-01-2014, 07:43 PM)6b2 Wrote: [ -> ]
(29-01-2014, 07:35 PM)matz Wrote: [ -> ]guna vpn revert la..support sikit member2 GayFace

website ? nak jugak usha vpn dye . since aku pon nak amek yes4g tapi nga pilih vpn

http://www.rootmybox.com/
kalau maxis 68 3GB,beli VPN tak boleh gaming ?
(29-01-2014, 07:37 PM)Yuhang9 Wrote: [ -> ]kenapa rm30+rm10 tahan 3 bulan
macam mana

vpn bayar utk 105 hari terus (dlm 3 bulan 15 hari mcm tu)rm30.
lepas tu topup yes 4g 3 bulan sekali k bg akaun yes aktif.

faham tak lagi?

(29-01-2014, 07:48 PM)holysatan Wrote: [ -> ]aku hujung dis haritu survey kt loyat
dell(touchscreen), lenovo(slim), asus,hp,acer
spec : i5 3rd gen, 500-750gb, 4gbram, 2gb nvidia / 2gb amd
range harga dari 1900-2100 je..
apsl mahal sgt.. proc mahal kot..

nk internet + vpn jgn pakai line mxs, umobile & yg menumpang line mxs..

kalau cun pakai yes4g+vpn..
kalau celcom tu slow.. 1.5mbps je area 3g..
nk laju.. pakai maxis 68 tu.. tapi berat la byr

laptop lama aku dulu Dell jugak, 14R punya masa 3rd gen ivy bridge baru keluar.
3rd Gen i5-3210m
4gb ram
500gb hdd
rege 1800 je.

skrg Dell 14R yg 4th gen harga 2200. ntah mcm mane dpt naik mcm tu.
mungkin 4th gen haswell punya proc lebih mahal kot. ntah lah.

maxis org tak pakai vpn sbb kawan aku ckp maxis susah sgt vpn nk bypass.
Pages: 1 2