TBD.my

Full Version: Lu fikir lah sendiri
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Hanya untuk makluman dan renungkanlah sepuas-puasnya bagaimana untuk mengubah persepsi bahawa apa juga pertandingan mempunyai berbagai hadiah yang menanti mengikut apa yang ditandingkan dinegara kita ini.

1. Pertandingan bercorak hiburan nyanyian realiti TV 'One in a million' mendapat RM1 juta untuk pemenang.

2.Pertandingan Maharaja Lawak menerima hadiah RM500 ribu untuk johannya dan bagi pertandingan Raja Lawak pula menghadiahkan RM100 ribu kepada pemenangnya.

3. Pertandingan nyanyian untuk warga emas dalam 'Kilauan Emas' mendapat hadiah RM50 ribu untuk pemenangnya.

4. Bintang RTM dan Bakat TV telah menghadiahkan RM20 ribu kepada Johannya.

5. Akhir sekali sekali dalam Tilawah Al-Quran Peringkat Kebangsaan johannya mendapat hadiah RM15 ribu.

Renung-renungkanlah.

Credit:Syed Abdullah Jamalullail
hadiah ditentukan oleh company2 yg sponsor setiap program tuh.
and even if company pun,bkn whole company yg akan sponsor,maybe certain dept pny budget,tp akan still gunakan nama besar company tersebut.

so,takperlu nk hairan if hadiah yg diperoleh berbeza.

gaji sorg staf IT di company biasa mungkin utk fresh degree around 2k-2.5k..sbb sumber dorg hanyalah kat IT pny kerja.

tapi gaji sorg staf IT di oil gas terkemuka mungkin bermula around rm2.5k-3.5k untuk fresh degree.

gaji staf IT di kampeni yg berasaskan hiburan,contoh Genting Holdings myb starting around 2.5k hingga 3k.

ini hanyalah perbandingan.
harap2 pos ni hanyalah sbg perkongsian biasa,bkn ada kaitan 'lain' ye Smile
Hmm

aku kenal seorang hamba Allah ni..
dulu masa sekolah johan tilawah, peringkat negeri tak sure dapat nombor berapa.

lepas SPM..dia jadi artis... GayFace

so.. lu pikir la sendiri