TBD.my

Full Version: [Help] Tak reti nak call function dlm class
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
sangat2 beginner dalam programming nih...
tapi aku kene buat word stemming...dah jumpa source dlm internet..

Quote:http://tartarus.org/martin/PorterStemmer/java.txt

tp masalah aku skarang..aku tak tahu mcm mana nak call function2 dlm tu..
aku dah buat class baru...then yang tinggal ntuk gunakan function2 tu je ntuk menghasilkan jawapan...T_T_T
hint :
object = instantiated from class. then used it to call method/services/function inside the class.
mulakan dengan create object. lepas tu, panggil method melalui object yang dah kau create. Contoh:

Code:
Stemmer stem = new Stemmer();

lepas tu panggil method dengan cara berikut.

Code:
int length = stem.getResultLength();

(08-11-2012, 02:16 AM)kayman120 Wrote: [ -> ]sangat2 beginner dalam programming nih...
tapi aku kene buat word stemming...dah jumpa source dlm internet..

Quote:http://tartarus.org/martin/PorterStemmer/java.txt

tp masalah aku skarang..aku tak tahu mcm mana nak call function2 dlm tu..
aku dah buat class baru...then yang tinggal ntuk gunakan function2 tu je ntuk menghasilkan jawapan...T_T_T