TBD.my

Full Version: extract database from mysql
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
salam...nk tumpang tanyer nie...sy nk amik data daripada mysl yg dlm window untuk dikeluarkan dalam java program...tpi dah try wat bnyk sgt n x jadi2 la...ader x saper2 yg ley bantu...pening sgt...fyp present mggu pan... Sad..

cntoh : http://www.java-samples.com/showtutorial...lid=9...nk wat x jadik2 la...sedey tol...
present minggu depan? napa program last minute? Sad

btw, perlukan more details. JDBC dah ada belum? kalau belum, download daripada url berikut dan import masuk workspace kau. Smile
Code:
http://dev.mysql.com/downloads/connector/j/

lepas tu, MySQL kau run ke tak? dan kau run macam mana? Cara paling senang, setup WAMP Server & run server WAMP seperti biasa.

lepas tu, mana coding yang kau dah tulis setakat ni? detail tersebut amat-amat lah diperlukan untuk orang lain beri bantuan... seperti yang tertera dalam artikel berikut.
Code:
http://w3.tbd.my/thread-11477.html

Big Grin

(24-05-2012, 04:57 PM)crashman_xx Wrote: [ -> ]salam...nk tumpang tanyer nie...sy nk amik data daripada mysl yg dlm window untuk dikeluarkan dalam java program...tpi dah try wat bnyk sgt n x jadi2 la...ader x saper2 yg ley bantu...pening sgt...fyp present mggu pan... Sad..

cntoh : http://www.java-samples.com/showtutorial...lid=9...nk wat x jadik2 la...sedey tol...

cuba ko bg tau detail ckit..contoh application ape ko nk wat.

mn la tau ada coding lebih kurang yg ko nak leh share kn.
sorie late...busy wat mende nie sket...da dpt da extract code nyer...xtaw la b4 nie salah code or ape but td dah ok...

nie bkn wat last minit...nie last minit bru nk jadik...huhu...nyways..thanx...

yg tengah serabut sket nie adalah nk ubah time stamp nyer...


thanx allz...