TBD.my

Full Version: [WTA]Ipad 2 Perlu atau tidak di Jailbreak??
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Salam Sume..

masalah nyer begini..

aku baru je beli Ipad 2.. 2 mingu lepas.. tapi ipad 2 ni dia coming dengan firmware 4.3.5 .. so aku nk guna la jailbreadk 3.0 .. tapi x support sbb firmware 4.3.3 sahaja yang boleh.. ada jugak untuk 4.3.5 tapi masih dalam beta.. so aku takut lak nk try..

dan semalam.. aku pun search kat tenet.. cari jailbreak ipad 2 firmware 5.01.. tgk2 ada.. dari redsnow.. so aku pun upgrade la ipad 2 aku tu ke firmware 5.01.. bila dh upgrade.. aku nk try la jailbreak.. tetiba aku terniat nk check tenet..

Code:
"Kenapa Perlu Jailbreak" ??

aku bace2 akhir nyer hampir paham.. tapi macam2.. so aku macam tidak tetarik apabila selepas jailbreak.. aku pun rilex.. akhir nya.. aku pun terniat nk bukak thread.. dan bertanya kepada anda semua..

aku beli ipad 2 wifi je.. firmware 5.01.. belum jailbreak.. dan ada beberapa app/games sudah install.. tapi xbest langsung..

actually aku android user.. saje beli ipad.. nk rasa.. so ape pendapat korang.. perlu atau tidak aku jailbreadk ipad 2 aku nie??

Mod/Admin :- kalau aku salah section harap dibawe ke tmpt yg sepatut nyer.. Maaf
thread moved to apple ios -umum
Jailbreak ko boleh download 100,000 APPS free GayFace mcm2 boleh isi , 16gb pun tak larat da nk download apps , kalau ko tknk jailbreak semua APPS dari Itunes ko kene beli pakai giftcard voucher/credit/debit card , tapi after ko jailbreak waranty < da tkde ( msti ko risau yg nie kn ) ?
Sapa ada redeem card...nak....
aku pon tertanya tanya gak kenapa eh perlu jailbreak...aku baru gak angkat iphone 4s tapi sayang lagi nk jailbreak..sape2 ade tutorial jailbreak passing2 la aku ni baru lagi dlm dunia iphone ni. and sape2 ade redeem card kalau nk share, share jela aku terima seadanya..hahaha
pendapat aku,klu warranty masih ada better jgn jailbreak lg.klu jd problem apa susah lak kn.sbb bila dh jailbreak warranty dh broken.ada bagus nya jgk jailbreak ni.application leh donlod free.klu x jailbreak..mampu ke ko nk beli application.kalo mampu x perlu jailbreak la.
kalau dah jailbreak senang nk download app yg berbayar dapat free.. GayFace
kat sini website kegemaran saya mendownload apps yg bnyk dah crack..

Code:
http://apptrackr.org/
buat masa skrg.. untuk ipad 2 belum ada lagi jailbreak..

jailbreak hanya ada untuk ipad 1 je yg guna cara redsnow tu.. so tengah tungu official release.. so sape2 yg ada ipad 2.. sila upgrade ke version 5.01..

dan yg masih lagi ipad 2 version 4.3.3 boleh pakai jailbreakme.. tapi kalau nk pakai 5.01 kena pakai itunes dan upgrade..

so wat masa skrg ni aku belum lagi jailbreak.. dan kalau aku jailbreak.. akan jadi warranty kedai.. dengan apple dh void.. tapi kalau rase tidak yakin.. buat kat kedai senang.. so ape2 hal boleh cari kedai..

tapi lepas jailbreak.. kalau nk ke itunes balik boleh ke??
(05-01-2012, 12:05 PM)rapple86 Wrote: [ -> ]buat masa skrg.. untuk ipad 2 belum ada lagi jailbreak..

jailbreak hanya ada untuk ipad 1 je yg guna cara redsnow tu.. so tengah tungu official release.. so sape2 yg ada ipad 2.. sila upgrade ke version 5.01..

dan yg masih lagi ipad 2 version 4.3.3 boleh pakai jailbreakme.. tapi kalau nk pakai 5.01 kena pakai itunes dan upgrade..

so wat masa skrg ni aku belum lagi jailbreak.. dan kalau aku jailbreak.. akan jadi warranty kedai.. dengan apple dh void.. tapi kalau rase tidak yakin.. buat kat kedai senang.. so ape2 hal boleh cari kedai..

tapi lepas jailbreak.. kalau nk ke itunes balik boleh ke??

pada pendapat aku dan dari segi experience, nak masuk itunes masih boleh tapi setahu aku jailbreak nie utk dapatkan application free saje kan??
jailbreak bukan setakat nk dpatkan applicatio/games free.. tapi boleh pergi jauh lagi.. aku tgk macam2 benda boleh dpat selepas jailbreak..