Welcome to TBD.my, Guest! Log In or Sign Up
 
Thread Rating:
  • 0 Votes - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
software untuk buat assembly
01-10-2011, 02:26 PM (This post was last modified: 01-10-2011 02:29 PM by phoenix.)
Post: #1
software untuk buat assembly
salam all..
utk assembly bleh pkai software ape ye?
lecturer suruh pki masm615 dgn textpad..
bapak tak ngam dengan windows 7..-.-
sopware tu zaman batu pny..

bleh kasi suggestion lain?
Quote
01-10-2011, 02:35 PM
Post: #2
RE: software untuk buat assembly
nasm or tasm?

[Image: logo3.png]
Quote
01-10-2011, 02:43 PM
Post: #3
RE: software untuk buat assembly
(01-10-2011 02:35 PM)Izham87 Wrote:  nasm or tasm?

yg ni okey?ada debugger skali?
Quote
01-10-2011, 04:03 PM
Post: #4
RE: software untuk buat assembly
(01-10-2011 02:43 PM)phoenix Wrote:  
(01-10-2011 02:35 PM)Izham87 Wrote:  nasm or tasm?

yg ni okey?ada debugger skali?

try ar dulu GayFace

[Image: logo3.png]
Quote
13-11-2011, 09:10 AM
Post: #5
RE: software untuk buat assembly
download daripada sini:
http://metalab.uniten.edu.my/~aman/csnb374/Labs/Bxd.zip

itu daripada site lecturer aku. ko guna tasm. debugger include sekali. selamat mencuba. Smile
Quote
04-12-2011, 02:40 PM
Post: #6
RE: software untuk buat assembly
ape kegunnan nye ye? nk wat vdeo conference ke? hehe,...
Quote
04-12-2011, 03:28 PM (This post was last modified: 04-12-2011 03:30 PM by hotfloppy.)
Post: #7
RE: software untuk buat assembly
aku suka guna masm32..
last aku guna kat Windows Vista (duh~).. 7 tatau la..

http://win32assembly.online.fr/download.html

mungkin sebab aku belajar dengan tutorial2 Iczellion n dia guna masm32, so aku pon terbiasa dengan syntax2 masm32 la kot.. huhuhuhu..

btw, ni nak wat assembly utk windows atau pure assembly ?

[Image: sigkucing.png]

Kucing dalam gambar di atas adalah dari spesis Munchkin.

URL dibawah pula, tiada kena mengena langsung dengan kucing.

http://www.hotfloppy.tk/
[Image: debian-user-sig.png]
Quote
04-06-2012, 03:21 PM
Post: #8
RE: software untuk buat assembly
FASM -http://flatassembler.net/
Senang nak guna, tak perlu setup apa2. Extract, run, write code, compile Smile

http://www.youtube.com/watch?v=dZkBfbv9K2c
Quote
07-09-2012, 06:33 PM
Post: #9
RE: software untuk buat assembly
(04-06-2012 03:21 PM)smael Wrote:  FASM -http://flatassembler.net/
Senang nak guna, tak perlu setup apa2. Extract, run, write code, compile Smile

tQ .. simple dan kemas.. =O

[Image: lFM3FTh.png]
[Image: elAtr.gif]
Quote


Possibly Related Threads...
Thread: Author Replies: Views: Last Post
  Mari Belajar Bahasa Assembly #2 smael 2 412 24-07-2013 01:12 PM
Last Post: smael
  Mari Belajar Bahasa Assembly #1 smael 10 1,161 22-06-2013 04:28 PM
Last Post: Syahmie
Question Notes, Tutorials and Assembly Language Programming 127001 1 882 19-05-2011 02:21 PM
Last Post: sil
  website to learn assembly 4c3p0k3r 6 1,578 05-05-2011 11:15 AM
Last Post: hotfloppy
  Assembly Language Programming 8085 farrell 6 1,915 22-01-2011 11:23 AM
Last Post: farrell
  Belajar basic Assembly Code yg digunakan dalam cracking (ASM cupin06 24 5,916 29-11-2010 02:47 PM
Last Post: jokerjr

Forum Jump:


User(s) browsing this thread: 1 Guest(s)