Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
TBDUserScript aka Javascript Bot
#1
Aku ada buat satu bot javascript beberapa hari yang lepas. Ini untuk individu yang ingin out kejap ke atau autoresponds dan lain..So far tested kat javascript console functioning. Syarat pemakaiannya jika korng nak idle go to
http://w3.tbd.my (di Home) dan paste code

http://userscripts.org/scripts/show/109112

Edit case2 korang apa yang nak di lihat context percakapan. Misalan yang atas jika sesiapa cakap testing akan keluar . . .

Dari semalam haku dan hotfloppy ingin integrate dengan greasemonkey tapi tak berjaya.. Jika anyone yang reti boleh tunjuk ajar.
__________________________________________________________
UPDATED VERSION 1.0.0 (BETA RELEASED)
Thanks to Izham87
__________________________________________________________

TUTORIAL ON HOW TO INSTALL THE BOT VIA FIREFOX
Spoiler:
http://www.youtube.com/watch?v=XsG_ODMGJ00


TUTORIAL ON HOW TO SETUP OWN CASES
Spoiler:

Right Click
[Image: 1eXPj.jpg]
Edit thebotdilaila.user.js
[Image: P94l8.png]
Insert your own case
[Image: CbhQf.png]
Restart Browser

However near and dear you are with wife, children, friends, families they are not you; they are outside of you. The inside of you says who is near. If nothing is said than you are foreveralone. Raise your iman and you shall not be foreveralone.
Reply
#2
(05-08-2011, 12:55 AM)Jejaka Pemalu Wrote:  Aku ada buat satu bot javascript beberapa hari yang lepas. Ini untuk individu yang ingin out kejap ke atau autoresponds dan lain..So far tested kat javascript console functioning. Syarat pemakaiannya jika korng nak idle go to
http://w3.tbd.my (di Home) dan paste code

http://userscripts.org/scripts/review/109112

Edit case2 korang apa yang nak di lihat context percakapan. Misalan yang atas jika sesiapa cakap testing akan keluar . . .

Dari semalam haku dan hotfloppy ingin integrate dengan greasemonkey tapi tak berjaya.. Jika anyone yang reti boleh tunjuk ajar.

cuba kasi javascript tu ;d
puas sudah menanam ubi, nenas juga dibeli orang, puas sudah aku berbakti, pengganas juga dipandang orang

Quote:A true warrior need blood on his sword; A true pirate never afraid to sail the red sea.
Reply
#3
(05-08-2011, 01:04 AM)Ahlspiess Wrote:  
(05-08-2011, 12:55 AM)Jejaka Pemalu Wrote:  Aku ada buat satu bot javascript beberapa hari yang lepas. Ini untuk individu yang ingin out kejap ke atau autoresponds dan lain..So far tested kat javascript console functioning. Syarat pemakaiannya jika korng nak idle go to
http://w3.tbd.my (di Home) dan paste code

http://userscripts.org/scripts/review/109112

Edit case2 korang apa yang nak di lihat context percakapan. Misalan yang atas jika sesiapa cakap testing akan keluar . . .

Dari semalam haku dan hotfloppy ingin integrate dengan greasemonkey tapi tak berjaya.. Jika anyone yang reti boleh tunjuk ajar.

cuba kasi javascript tu ;d

http://userscripts.org/scripts/review/109112
However near and dear you are with wife, children, friends, families they are not you; they are outside of you. The inside of you says who is near. If nothing is said than you are foreveralone. Raise your iman and you shall not be foreveralone.
Reply
#4
Spoiler:
Code:
function sendResp(url, respon) {

GM_xmlhttpRequest({
  method: "POST",
  url: url,
  data: "shout_data=" + respon + "&shout_key=" + unsafeWindow.my_post_key,
  headers: {
"Content-Type": "application/x-www-form-urlencoded"
  },
  
  onload: function(responseDetails) {
    var dt = document.implementation.createDocumentType("html",
              "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN", "http://www.w3.org/TR/html4/loose.dtd"),
            doc = document.implementation.createDocument('', '', dt),
            html = doc.createElement('html');

          html.innerHTML = responseDetails.responseText;
          doc.appendChild(html);
          callback(doc);
    }
});
}

function getPost(url, callback)
{
GM_xmlhttpRequest({
  method: "GET",
  url: url,
  onload: function(responseDetails) {
    var dt = document.implementation.createDocumentType("html",
              "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN", "http://www.w3.org/TR/html4/loose.dtd"),
            doc = document.implementation.createDocument('', '', dt),
            html = doc.createElement('html');

          html.innerHTML = responseDetails.responseText;
          doc.appendChild(html);
          callback(doc);
    }
});
}

function shoutout(source){

    thejson = source.split("<br>");
    thejson = thejson[0].split("member.php?action=profile&amp;uid=");
    thejson = thejson[1].split("\">");
    userid = thejson[0];
        thejson = thejson[1].split(" - ");
    usernmae = thejson[0];
        thejson = thejson[1].split(" -- ");
    whatisthecase(thejson[1]);
        
}

function whatisthecase(youshout){
        
        switch (youshout){
            case("testing"):{
                shellvalue = "success";
                break;
            }
                        default:{
                shellvalue = "";
                break;
            }
        }
    
    if ( shellvalue != "" ){          
sendResp('http://w3.tbd.my/xmlhttp.php?action=add_shout', shellvalue);
    }
}

setInterval (function() {getPost('http://w3.tbd.my/xmlhttp.php?action=show_shouts', function(doc) {  shoutout(doc.documentElement.innerHTML) }); }, 2000);


based on googling + xde asas javascript , ak berminat utk modified code ko supaya working dgn Greasemonkey..kalau code ak teruk, dipersilakan utk betulkan..setakat ak test, code kat atas nih working Big Grin
[Image: logo3.png]
Reply
#5
wah.. ni dalam mod beta ke.? smart giler.. kalau dah boleh kat greasemonkey.. bagus la.. Big Grin nak test pakai.
-|ninja33|-
[Image: b_560_95_1.png]
Reply
#6
Updated new version 1.0.0 Beta Release kat UsersScript link http://userscripts.org/scripts/show/109112
However near and dear you are with wife, children, friends, families they are not you; they are outside of you. The inside of you says who is near. If nothing is said than you are foreveralone. Raise your iman and you shall not be foreveralone.
Reply
#7
apakah bendanya ini?
Oi! Ha.. Kau la! Yang Baca Apa Aku Tulis Ni! Waktu Kau Baca ni, Ketahuilah kau Yang KAu da Buang Masa Kau sebab X dA apa Pon Aku Nak Cakap.. Jadi Apa Motif Kau Baca? HAHAHA.. Erk... Haa??!! X Lawak? Ok... OK
Reply
#8
Add an example of How regexp test are being used.

Code:
rexp = /assalamualaikum/
rexp2 = /^[Ss][Aa][Ll][Aa][Mm]/
if (rexp.test(String(youshout)) || rexp2.test(String(youshout))){
   shellvalue="وَعَلَيْكُمْ السَّلاَمُ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ";
   sendResp('http://w3.tbd.my/xmlhttp.php?action=add_shout', shellvalue);
}

Updated on version 1.1.2
However near and dear you are with wife, children, friends, families they are not you; they are outside of you. The inside of you says who is near. If nothing is said than you are foreveralone. Raise your iman and you shall not be foreveralone.
Reply
#9
Harap maklum penggunaan regex ni perlu diteliti shout value tidak sama. Kalau tidak abang fahmi33 kita memberi example terbaik
[Image: vcPrx.png]


However near and dear you are with wife, children, friends, families they are not you; they are outside of you. The inside of you says who is near. If nothing is said than you are foreveralone. Raise your iman and you shall not be foreveralone.
Reply
#10
(07-08-2011, 06:11 AM)Jejaka Pemalu Wrote:  Harap maklum penggunaan regex ni perlu diteliti shout value tidak sama. Kalau tidak abang fahmi33 kita memberi example terbaik
[Image: vcPrx.png]

how's this.? aku tak tahu ape2.. cume tukar dia punyer tu sikit je.. kenape jadi camtu eh.? GayFace betoi
-|ninja33|-
[Image: b_560_95_1.png]
Reply
#11
(07-08-2011, 11:46 AM)fahmi33 Wrote:  how's this.? aku tak tahu ape2.. cume tukar dia punyer tu sikit je.. kenape jadi camtu eh.? GayFace betoi

Quote:rexp = /fahmii33/
rexp2 = /^[Ss][Aa][Ll][Aa][Mm]/
if (rexp.test(String(youshout)) || rexp2.test(String(youshout))){
shellvalue="fahmi33, gi berak kejap..sakgi dia datang";
sendResp('http://w3.tbd.my/xmlhttp.php?action=add_shout', shellvalue);
}

shellvalue ada expression di rexp
However near and dear you are with wife, children, friends, families they are not you; they are outside of you. The inside of you says who is near. If nothing is said than you are foreveralone. Raise your iman and you shall not be foreveralone.
Reply
#12
aku tengok switch tu cam dah takde fungsi, so aku buang..

Code:
function whatisthecase(youshout){

    rexp = /hotfloppy/
    rexp2 = /^[Hh][Oo][Tt][Ff][Ll][Oo][Pp][Pp][Yy]/
    if (rexp.test(String(youshout)) || rexp2.test(String(youshout))){
        shellvalue="wanna touch my tralala ?";
        sendResp('http://w3.tbd.my/xmlhttp.php?action=add_shout', shellvalue);
        return;
    }

    rexp = /kucing/
    rexp2 = /^[Kk][Uu][Cc][Ii][Nn][Gg]/
    if (rexp.test(String(youshout)) || rexp2.test(String(youshout))){
        shellvalue="huh ?!";
        sendResp('http://w3.tbd.my/xmlhttp.php?action=add_shout', shellvalue);
        return;
    }
}

boleh ringkaskan lagi kot ? aku tak pandai coding..
[Image: sigkucing.png]

Kucing dalam gambar di atas adalah dari spesis Munchkin.

URL dibawah pula, tiada kena mengena langsung dengan kucing.

http://www.hotfloppy.tk/
[Image: debian-user-sig.png]
Reply
#13
tq sebab share jd ni.. ak sedut dah edit2 skit.. hkaekhehkakhae ;d
[Image: lFM3FTh.png]
[Image: elAtr.gif]
Reply
#14
Menggunakan masa dalam Bot. Example penggunaan masa untuk setiap minute display pagi Jam 5 petang hingga 6 petang sahaja

Quote:
Spoiler:

var rexp = /[Aa]ssalamualiakum/
var rexp2 = /^[Ss][Aa][Ll][Aa][Am]/
var rexp3 = /hexrut/

var currentTime = new Date();
var currentHours = currentTime.getHours();
var currentMinutes = currentTime.getMinutes();
var currentSeconds = currentTime.getSeconds();
Spoiler:

if (rexp.test(String(youshout)) || rexp2.test(String(youshout))){
shellvalue="وَعَلَيْكُمْ السَّلاَمُ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ";
sendResp('http://w3.tbd.my/xmlhttp.php?action=add_shout', shellvalue);
} else if (rexp3.test(String(youshout))) {
shellvalue="[B0t] -- hеxrut tak der kat depan Komputer.. dia tgh fapfapfap";
sendResp('http://w3.tbd.my/xmlhttp.php?action=add_shout', shellvalue);
}
else if ( currentHours == 17 && currentSeconds == 0 ){
shellvalue="[BoT] Time is "+currentHours+":"+currentMinutes ;
sendResp('http://w3.tbd.my/xmlhttp.php?action=add_shout', shellvalue);

}
However near and dear you are with wife, children, friends, families they are not you; they are outside of you. The inside of you says who is near. If nothing is said than you are foreveralone. Raise your iman and you shall not be foreveralone.
Reply
#15
dah update lagi ke.? benda ni? Big Grin
-|ninja33|-
[Image: b_560_95_1.png]
Reply


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  javascript increase id for clone form field taylorswift 4 654 12-04-2013, 04:02 AM
Last Post: taylorswift
  [Help] tak boleh buat javascript injection kayman120 1 691 25-04-2012, 02:54 PM
Last Post: xsxs
  [help]javascript array pron3t 6 1,007 24-02-2012, 11:50 AM
Last Post: pron3t
  [tolong]html connect ms access using javascript jamil992 4 1,019 01-02-2012, 11:12 AM
Last Post: paley
Exclamation }HELP!} otai2 HTML & JavaScript hitamaya 4 1,034 13-01-2012, 10:12 AM
Last Post: hitamaya
  Camna decode Javascript ni? Yo 2 772 09-11-2011, 05:04 PM
Last Post: Yo
  Sapa tau nk decode ni? Javascript. Yo 12 1,834 13-07-2011, 09:10 AM
Last Post: Yo
  [Help]Enabled adblock - block javascript Th3Banjarian 0 408 22-01-2011, 10:44 AM
Last Post: Th3Banjarian
  javascript hide content Stynx 1 589 31-12-2010, 11:10 AM
Last Post: johnburn
  Bermain dngn Javascript Codeshift3r 2 915 23-10-2010, 03:04 PM
Last Post: Codeshift3r

Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)