Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Download Video dalam Facebook Private (privacy) cara mudah
#1
Download Video dalam Facebook Yang Private (privacy) dengan mudah menggunakan Google Chrome


Salam , Pertama Sekali saya nak mintak maaf kalau anda tak faham thread saya ni sbb thread pertama selepas Pengenalan diri Smile

Ok Hari ni saya nak kongsi cara nak download Video dalam Facebook kalau Video itu Private bukan Pulic dekat (Privacy) dengan cara paling dan tersangat mudah menggunakan Google Chrome .



1) Buka Google Chrome, Settings

[Image: chrome-150x144.jpg]

2) Pilih Tools, Developer tools, Network

* Ini penting sikit ( Lepas dah keluar benda alah tu dekat bawah "KITA KENA TENGOK VIDEO YANG KITA NAK DOWNLOAD TU" lepas tu cari mp4 file. tersebut !

[Image: facebook-video-1024x500.jpg]

3) Right clik on the mp4 file and “Open Link in New Tab” , lepas itu ia kan buka tab baru , right click on the video and ” Save video as " Dan ia akan jadi begini

[Image: Screen-Shot-2011-12-07-at-1.52.04-PM.jpg]

Sekian Sahaja dari saya RIRI . Kalau tak faham bagitahu lah ehh . Sorry ! Salam !
Reply
#2
kalau org lain boleh tgk video tu adakah ianya masih dikira sebagai private?
x faham la dgn apa yg ko hendak sampaikan.. kalau semata2 nak donlod video ada banyak addon yg leh detect apa2 video dari web yg boleh didonlod..
Reply
#3
(07-03-2012, 10:21 AM)sil Wrote:  kalau org lain boleh tgk video tu adakah ianya masih dikira sebagai private?
x faham la dgn apa yg ko hendak sampaikan.. kalau semata2 nak donlod video ada banyak addon yg leh detect apa2 video dari web yg boleh didonlod..

Tak maksud saya ialah Contoh kau/orang lain Post Video dalam Closed group maksudnya orang dalam group sahaja boleh tengok . Misal kata kau nak Download , tapi kau bukan Admin tak boleh guna Addon2 yang ada .
Reply
#4
gambar kecik la bro..leh tukar yg besau sket? Big Grin
[Image: 3EsGZgg.png]
uno akhirnya kau ngaku gak ye
Reply
#5
Aku segan nak bagitahu yang sebenarnya aku tak tahu macam mana nak besarkan gambar tu . Macam mana eh ? Sorry do ! First thread aku yang melibatkan gambar laa Sad
Reply
#6
(07-03-2012, 10:44 AM)R1R1BELANKAS Wrote:  Aku segan nak bagitahu yang sebenarnya aku tak tahu macam mana nak besarkan gambar tu . Macam mana eh ? Sorry do ! First thread aku yang melibatkan gambar laa Sad

just upload gambar resolution besar lagi bro, gambar skarang ni resolution die 150x150 je ..
tu yg kecik tu ..
[Image: kripkorn-logo.png]
Reply
#7
kalau pakai IDM pon dia dah detect video camtu.. klik je donlot GayFace
[Image: hadissaja.php]
Reply
#8
Code:
http://mr-chuleria.com/wp-content/uploads/2011/12/
kau amik dr sini kn?
cari la yg saiz /facebook-video-1024x500.jpg ;d
abaikan.aku dah tolg edit
[Image: 3EsGZgg.png]
uno akhirnya kau ngaku gak ye
Reply
#9
guna idm pun ok gak.. lagi laju.. klik je donlod.. ape2.. pun nice thread.. harap rajin share kat sini Big Grin
-|ninja33|-
[Image: b_560_95_1.png]
Reply
#10
(07-03-2012, 10:57 AM)p0pc0rn Wrote:  
Code:
http://mr-chuleria.com/wp-content/uploads/2011/12/
kau amik dr sini kn?
cari la yg saiz /facebook-video-1024x500.jpg ;d
abaikan.aku dah tolg edit


Haaah . terima kasih ! Btw sorry eh hahaha

Reply


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  [WTA] Cara Root Padfone Mini XdeathX 6 273 17-08-2014, 07:31 PM
Last Post: rakyat
  Idea short video untuk hari guru. whcool 14 541 19-05-2014, 08:35 AM
Last Post: whcool
  Bantulah saya dalam bidang phishing.. nhax 25 932 06-05-2014, 01:59 PM
Last Post: lukecyphr
  [ GAMES ] - PWCode - Private Perfect World Online Ujang 16 814 15-03-2014, 02:10 PM
Last Post: cipanjb
  Trik Cari Fail Mudah ;d Tron 6 795 27-12-2013, 07:16 PM
Last Post: KukuBesi
Star TBD Travian Private. ~ Beta wanbotak 119 5,926 12-12-2013, 04:18 AM
Last Post: holysatan
  [ASK] Cara Nak Tumbuhkan Janggut @ jambang & Misai pumpkids 7 2,453 17-10-2013, 09:34 AM
Last Post: sil
  [WTA] Format video utk TV marblesbubbles 10 802 31-08-2013, 10:33 AM
Last Post: shezzo
  Mem'Fit'kan saiz table dalam Excel XdeathX 9 623 26-07-2013, 09:58 AM
Last Post: matz
  Facebook Font Changed! NurAdila 10 546 10-05-2013, 04:51 PM
Last Post: hazard74

Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)