Welcome to TBD.my, Guest! Log In or Sign Up
 
Thread Rating:
  • 0 Votes - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Download Video dalam Facebook Private (privacy) cara mudah
07-03-2012, 10:58 AM
Post: #1
Download Video dalam Facebook Private (privacy) cara mudah
Download Video dalam Facebook Yang Private (privacy) dengan mudah menggunakan Google Chrome


Salam , Pertama Sekali saya nak mintak maaf kalau anda tak faham thread saya ni sbb thread pertama selepas Pengenalan diri Smile

Ok Hari ni saya nak kongsi cara nak download Video dalam Facebook kalau Video itu Private bukan Pulic dekat (Privacy) dengan cara paling dan tersangat mudah menggunakan Google Chrome .



1) Buka Google Chrome, Settings

[Image: chrome-150x144.jpg]

2) Pilih Tools, Developer tools, Network

* Ini penting sikit ( Lepas dah keluar benda alah tu dekat bawah "KITA KENA TENGOK VIDEO YANG KITA NAK DOWNLOAD TU" lepas tu cari mp4 file. tersebut !

[Image: facebook-video-1024x500.jpg]

3) Right clik on the mp4 file and “Open Link in New Tab” , lepas itu ia kan buka tab baru , right click on the video and ” Save video as " Dan ia akan jadi begini

[Image: Screen-Shot-2011-12-07-at-1.52.04-PM.jpg]

Sekian Sahaja dari saya RIRI . Kalau tak faham bagitahu lah ehh . Sorry ! Salam !
Quote
07-03-2012, 11:21 AM
Post: #2
RE: Download Video dalam Facebook Private (privacy) cara mudah
kalau org lain boleh tgk video tu adakah ianya masih dikira sebagai private?
x faham la dgn apa yg ko hendak sampaikan.. kalau semata2 nak donlod video ada banyak addon yg leh detect apa2 video dari web yg boleh didonlod..

Patuhi peraturan berforum

Balasan mereka yg ingkar peraturan tbd.my Facepalm
Spoiler:
Quote
07-03-2012, 11:30 AM
Post: #3
RE: Download Video dalam Facebook Private (privacy) cara mudah
(07-03-2012 11:21 AM)sil Wrote:  kalau org lain boleh tgk video tu adakah ianya masih dikira sebagai private?
x faham la dgn apa yg ko hendak sampaikan.. kalau semata2 nak donlod video ada banyak addon yg leh detect apa2 video dari web yg boleh didonlod..

Tak maksud saya ialah Contoh kau/orang lain Post Video dalam Closed group maksudnya orang dalam group sahaja boleh tengok . Misal kata kau nak Download , tapi kau bukan Admin tak boleh guna Addon2 yang ada .
Quote
07-03-2012, 11:41 AM
Post: #4
RE: Download Video dalam Facebook Private (privacy) cara mudah
gambar kecik la bro..leh tukar yg besau sket? Big Grin

[Image: 3EsGZgg.png]
uno akhirnya kau ngaku gak ye
Quote
07-03-2012, 11:44 AM
Post: #5
RE: Download Video dalam Facebook Private (privacy) cara mudah
Aku segan nak bagitahu yang sebenarnya aku tak tahu macam mana nak besarkan gambar tu . Macam mana eh ? Sorry do ! First thread aku yang melibatkan gambar laa Sad
Quote
07-03-2012, 11:50 AM
Post: #6
RE: Download Video dalam Facebook Private (privacy) cara mudah
(07-03-2012 11:44 AM)R1R1BELANKAS Wrote:  Aku segan nak bagitahu yang sebenarnya aku tak tahu macam mana nak besarkan gambar tu . Macam mana eh ? Sorry do ! First thread aku yang melibatkan gambar laa Sad

just upload gambar resolution besar lagi bro, gambar skarang ni resolution die 150x150 je ..
tu yg kecik tu ..

11/6/2013 .
lagi 2 hari genap setahun pemergian arwah ayah yg ku sygi ..
sungguh bnyak kesedihan n dugaan yg aku lalui tahun bulan ini ..
Quote
07-03-2012, 11:56 AM
Post: #7
RE: Download Video dalam Facebook Private (privacy) cara mudah
kalau pakai IDM pon dia dah detect video camtu.. klik je donlot GayFace

[Image: hadissaja.php]
Quote
07-03-2012, 11:57 AM (This post was last modified: 07-03-2012 11:58 AM by p0pc0rn.)
Post: #8
RE: Download Video dalam Facebook Private (privacy) cara mudah
Code:
http://mr-chuleria.com/wp-content/uploads/2011/12/
kau amik dr sini kn?
cari la yg saiz /facebook-video-1024x500.jpg GayFace
abaikan.aku dah tolg edit

[Image: 3EsGZgg.png]
uno akhirnya kau ngaku gak ye
Quote
07-03-2012, 04:05 PM
Post: #9
RE: Download Video dalam Facebook Private (privacy) cara mudah
guna idm pun ok gak.. lagi laju.. klik je donlod.. ape2.. pun nice thread.. harap rajin share kat sini Big Grin

-|ninja33|-
[Image: b_560_95_1.png]
Quote
07-03-2012, 09:17 PM
Post: #10
RE: Download Video dalam Facebook Private (privacy) cara mudah
(07-03-2012 11:57 AM)p0pc0rn Wrote:  
Code:
http://mr-chuleria.com/wp-content/uploads/2011/12/
kau amik dr sini kn?
cari la yg saiz /facebook-video-1024x500.jpg GayFace
abaikan.aku dah tolg edit


Haaah . terima kasih ! Btw sorry eh hahaha
Quote


Possibly Related Threads...
Thread: Author Replies: Views: Last Post
  Idea short video untuk hari guru. whcool 6 100 12-04-2014 02:32 PM
Last Post: whcool
  [ GAMES ] - PWCode - Private Perfect World Online Ujang 16 429 15-03-2014 03:10 PM
Last Post: cipanjb
  Trik Cari Fail Mudah ;d Tron 6 626 27-12-2013 08:16 PM
Last Post: KukuBesi
Star TBD Travian Private. ~ Beta wanbotak 119 3,674 12-12-2013 05:18 AM
Last Post: holysatan
  [ASK] Cara Nak Tumbuhkan Janggut @ jambang & Misai pumpkids 7 1,995 17-10-2013 10:34 AM
Last Post: sil
  [WTA] Format video utk TV marblesbubbles 10 563 31-08-2013 11:33 AM
Last Post: shezzo
  Mem'Fit'kan saiz table dalam Excel XdeathX 9 432 26-07-2013 10:58 AM
Last Post: matz
  Facebook Font Changed! NurAdila 10 414 10-05-2013 05:51 PM
Last Post: hazard74
  [SOLVED]setup ro private server[ask] teranoob 6 779 26-04-2013 07:35 AM
Last Post: teranoob
  missing video from thread moshi30 11 597 25-02-2013 01:26 PM
Last Post: suhz

Forum Jump:


User(s) browsing this thread: 1 Guest(s)