Welcome to TBD.my, Guest! Log In or Sign Up
 
Thread Rating:
  • 0 Votes - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pinhole Eye Glasses - untuk mata rabun
21-12-2011, 02:03 PM (This post was last modified: 21-12-2011 09:07 PM by ninja.)
Post: #1
Pinhole Eye Glasses - untuk mata rabun
[Image: 5469583633_87267f6a3d_b.jpg]


samada korang pakai cermin mata ke tak pakai ke,
percaya atau tidak,sebenar rabun tu boleh diubati,
dgn penggunaan produk ni:
korang boleh melakukan sesi terapi pada kadaran yang murah,
kebebasan untuk masa dan tempat,
korang blh wat terapi sambil tgk tv,baca paper,ngadap pc,main game..ikot suke korang la nk wat ape.note#
-hanya berkesan kepada org rabun/silau yg bukan disebabkan penyakit sahaja, and produk ni ade jual kat watson,tp harga n brand lain...mahal ..nk dkt sratus x silap aku,korang blh cek sdiri
-korangakan dapati rabun korang akan berkurangan, dengan penggunaan yg kerap,bukan la immediate trus tak rabun,tp, it take time,slow slow..cnth,korang pakai ,wat terapi utk sbulan,next month, korang g check mata,kompom trun power mata korang
-jgn la pakai sampai 4-5 jam secara berterusan,nnt korang rase mate korang stress,

untuk pengetahuan korang,aku pon sbenarnya silau.dulu mmg aku pakai spek,tp sbb aku ni buas,aku rase x slesa pakai spek..lg pon,kalu aku pakai spek, aku rase diri aku tetibe jadi ensem,aku x suke org tgk aku ensem..ngeeh..mempoyokan diri...
dan seperti biasa,bile tgk produk2 mcm gini,memang akan timbul keraguan, pendapat aku sdiri sblm pakai mende alah ni,aku pikir agak negatif,bagi aku,mende ni x kan menjadi....tp..once aku pakai(first time aku pakai,aku kat airport,ade brader tu wat promosi)
fuhh...aku blh membace tulisan dari jarak 20 meter( sblm ni mmg xleh la,lbh2 lg kalu suasana suram/indoor)
result die immediate.tu aku konfiden skit nk promote kat korang.
baikla,serba sedikit psl produk ni:

- ni aku ambil kat gempak.org..






Ibnu Sina Eyewear - Therapy Eyeglass
Cermin mata ini berfungsi membantu otak kita untuk mencari titik fokus melalui lubang lubang kecil pada cermin mata ini. Dengan ini ia melatih mata kita yang telah 'out focus' untuk kembali ketempat asal di kornea.

Kaedahnya amatlah mudah. Hanya gunakan 15-20 minit sehari untuk mendapatkan kesan dalam 3-4 minggu. Selepas 4 minggu boleh pergi kedai cermin mata test mata anda secara percuma.

KELEBIHAN THERAPY GLASSES - IBNUSINA EYEWEAR

* Tak payah pakai ubat. Makan atau titik.
* 100% selamat dan semulajadi
* Tidak perlu preskripsi doktor
* Tidak perlu test mata
* Tidak perlu lasik mata
* Mengurangkan 'power' cermin mata atau contact lens.
* Memperbaiki kejelasan mata anda
* Mencegah rabun jauh, rabun dekat, myopia dan astigmatism
* Hanya beli sekali seumur hidup
* Design yang menarik, boleh bawak berjalan
* Boleh digunakan sebagai cermin mata penapis UV dari komputer.
* Murah dan Murah dan murah sangat

harga bergantung pada model ada model harga RM50 je.. dia hitam..n sport je.. boleh tengok n beli kat page ni

http://www.facebook.com/IbnuSinaEyewear


aku tengah guna pinhole glasses ni.sebab dah takder alternatif yang murah nak rawat mata rabun.. lasik dah beribu2.. elok ade feedback dari member tbd tentang benda ni.. dia kata berhasil.. jadi try eywear therapy ni.. ada orang cakap kat farmasi n guardian pun ade jual benda ni.. harga sekitar RM80.. kesan penggunaan boleh tengok dalam 3-4 minggu.. power spek akan turun..

saje share.. kalau nak beli boleh check kat page atas tu. .sebab aku beli kat situ jugak.. baru tadi sampai.. harga dalam RM50-60 bergantung pada model dia.. spek dia cantik.. yang model think green cam pompuan sikit.. tak sesuai

konsep dia boleh tengok kat youtube "pinhole glasses"


http://www.pinhole-glasses.com/howitworks.htm

http://www.eyerobics.com.au/pinhole_glasses.html

ww.naturalvisiontherapy.com/about_us.html

rujukan

benda ni ada jual kat pharmacies.. try tanyer.. ade kawan cakap pernah jumpe kat guardian.

-|ninja33|-
[Image: b_560_95_1.png]
Quote
21-12-2011, 02:07 PM
Post: #2
RE: Pinhole Eye Glasses - untuk mata rabun
aku nak cube a..

[Image: 1818271182.png] [Image: 2017280876.png]
Quote
21-12-2011, 03:00 PM
Post: #3
RE: Pinhole Eye Glasses - untuk mata rabun
terbaekkkk Big Grin sy dh cuba...rabun jauh dh xde, skrg dh kasi kat Mak pulok

xxx[Image: online?u=s3mot_h1t4m&m=g&t=2]xxx
Quote
21-12-2011, 03:06 PM
Post: #4
RE: Pinhole Eye Glasses - untuk mata rabun
tp aku nih rabum 5++ boleh ke baik??

[Image: 1818271182.png] [Image: 2017280876.png]
Quote
21-12-2011, 03:16 PM
Post: #5
RE: Pinhole Eye Glasses - untuk mata rabun
(21-12-2011 03:06 PM)cipanjb Wrote:  tp aku nih rabum 5++ boleh ke baik??

boleh cuba bro... Big Grin, dh ada byk testimoni from 1000 pengguna.. cara dan kesungguhan penting,buat jadual yg teratur, Insyallah semakin berkurang la tahap rabun tuh... aku nk tlg kwn2 bkn nk promot brg ni,tp sbg pengguna yg pernah menggunakan alat ni,boleh je cari kt youtube how it work..

xxx[Image: online?u=s3mot_h1t4m&m=g&t=2]xxx
Quote
21-12-2011, 03:43 PM (This post was last modified: 21-12-2011 03:51 PM by ninja.)
Post: #6
RE: Pinhole Eye Glasses - untuk mata rabun
nama pun threapy glasses.. ambil mase la jugak.. kalau nak try berkesan ke tak.. mula2.. buat ujian mata.. pastu tiap2.. hari mesti pakai kalau tak buat ape2.. ke.. kat office tu.. duduk sorang2.. pakai la.. bile2.. masa.. lepas 4 minggu tengok rabun tu kurang ke tak... pastu an.. kalau pakai spek ni.. kena cuba kurangkan pakai spek biasa tu.. aku dulu rabun tak lah teruk mana.. lepas pakai spek biasa tu la start makin teruk..tambah pulak men pc 24 jam..lepas ni kena kurangkan gna spek biasa tu../perspektif..

kalau rabun berkaitan dengan penyakit lain macam kencing manis tu.. memang takleyh la benda ni nak tolong.. aku rase aku nyer power pun 500 lebeyh.. muda2 dah rabun teruk.. hehe


ambil masa yang lama la rasenyer.. tapi takper.. lepas setahun aku pakai nanti aku buka balik thread ni kasi feedback GayFace GayFace GayFace aku pun bukan nak promote barang..cuma nak tolong kawan2.. nampak skema je je kalau pakai spek nak men bola pun susah risau kena rembat..patah spek harga mahal tu... bile tak pakai spek nampak macho GayFace.. kehkehkeh.. ape2.. pun try la.. aku nak buat lasik.. takder duit.. jadi try la terapy ni.

-|ninja33|-
[Image: b_560_95_1.png]
Quote
21-12-2011, 04:21 PM
Post: #7
RE: Pinhole Eye Glasses - untuk mata rabun
mate jadi sihat balik semula x?
mate aku mcm makin kecik je bila jadi rabun ni
Big Grin
Quote
21-12-2011, 05:05 PM
Post: #8
RE: Pinhole Eye Glasses - untuk mata rabun
Rabun warna boleh diubati tak ?

Facebook : Ayai Jeff 잘생긴 형제

[Image: toothless_dragon1.jpg?w=312&h=327]
Quote
21-12-2011, 05:07 PM
Post: #9
RE: Pinhole Eye Glasses - untuk mata rabun
kepada Shinozuka Ryousuke
ini no POS pada barangan KODBAR RASMI anda
EM066820814MY
Quote
21-12-2011, 06:26 PM (This post was last modified: 21-12-2011 06:28 PM by Macha.)
Post: #10
RE: Pinhole Eye Glasses - untuk mata rabun
aku ada order dr hong kong..tp mcm sengal je spec ni..br rm11..
tp bila pakai dia x sharp..mayb sbb murah kud..

tp sini mcm lg murah..apa beza?
http://carigold.com/portal/forums/showth...p?t=230048
power aku dlu dr 175,150 cepat je naik ke 200,225..padahal aku x pakai pun spec,kecuali memandu je..
kalau pakai natang ni..agak2 boleh kurang ke? apa beza dgn suplimen,buah karot ke..

Saya online menggunakan laptop, akan tetapi apabila saya ingin update status Facebook saya, saya akan menggunakan BlackBerry saya, semata-mata ingin riak.Hebat bukan?


Spoiler:
butthurt?
Quote
21-12-2011, 06:37 PM
Post: #11
RE: Pinhole Eye Glasses - untuk mata rabun
silau cahaya bulee ?

-miss maplesea-

-rape the website not The Kid-


[Image: a97264_w8.jpg]
Quote
21-12-2011, 06:56 PM (This post was last modified: 21-12-2011 07:23 PM by ninja.)
Post: #12
RE: Pinhole Eye Glasses - untuk mata rabun
boleh kot.. try tengok kat facebook page tu..

aku pun tak tahu.. nantilaaku try dulu Sad
(21-12-2011 06:26 PM)Macha Wrote:  aku ada order dr hong kong..tp mcm sengal je spec ni..br rm11..
tp bila pakai dia x sharp..mayb sbb murah kud..

tp sini mcm lg murah..apa beza?
http://carigold.com/portal/forums/showth...p?t=230048
power aku dlu dr 175,150 cepat je naik ke 200,225..padahal aku x pakai pun spec,kecuali memandu je..
kalau pakai natang ni..agak2 boleh kurang ke? apa beza dgn suplimen,buah karot ke..

depend on design n quality rasanya.. pinhole glasess ni rasanya sekarang baru terkenal kot..dulu aku dah jumpe dah.. cuma ragu2.. nak beli n duit pun ngah takder..tapi skunk baru try beli.. model yang ibnusina keluarkan ni cantik.. macam kat facebook page tu.... karot tu only supliment, makan 2 kilogram karot pun takkan baik mata tu dari rabun..dia cuma sihatkan mata.. tapi rabun takkan sembuh.. sebab RABUN..aku tak ingat rabun ni jadi camne.. try cari.. cahaya tak kena tepat dalam mata.. sebab kornea tu macam lari dari tempat dia.. (rujukla google).. jadi imej tu tak dapat ditafsir dengan jelas.. menyebabkan kabur2.. gitu.

rabun warna tak boleh la bro.. rabun warna tu genetic punya penyakit..entah ape istilah sains orang pangil genetic mutation..

aku rabun jauh yang komfem sebabnya kuat man komputer. dari 5 tahun tiap2.. hari men pc lama2... mata kaku dan stress tapi terus dipaksa.. sepatutnya setiap 2 jam.. rehat sejam 2 gitu baru start balik.. tapi tidak.. mainberterusan.. tu sebab power naik..pastu dulu waktu kecik2 kan bodoh.. so aku tengok matahari... kot2.. boleh jadi kamen rider bajak hitam tu.,.

satu lagi kan, aku pernah dengar orang cakap.. kalau tak pakai spek pun boleh jadi power naik..sebab mata tu macam kena tekanan melampau.. dia tak dapat fokus imej.. tapi kita paksa dia.. lain dari pinhole gelas ni.. dia cam ada lubang so kalau berdasarkan template n konsep grafik dia dia kata melatih kornea tu untuk berada pada kedudukan yang asal..

try la..guna. aku nak cakap pun tak berapa reti.. sebab aku baru je beli.. baru try sehari.. semot hitam tu dah try lama dah rasanya.. tak salah kalau cuba.. kalau nak lasik sedia la duit ribu2.. gitu.. untuk sebelah mata tak silap dah RM3000.. ke RM5000 tah..

aku tak tahu bleyh ke tak.. untuk penyakit keturunan.. kalau dari lahir dah rabun rasanya tak boleh.. tak pasti la.. boleh tanya pengedar dia..

-|ninja33|-
[Image: b_560_95_1.png]
Quote
21-12-2011, 07:55 PM (This post was last modified: 21-12-2011 07:56 PM by fatah.)
Post: #13
RE: Pinhole Eye Glasses - untuk mata rabun
aku dengar doktor pakar terkenal prof muhaya cakap benda ni mengarut ja. rabun mata tetap rabun, dan tetap tak boleh dirawat. wallahualam.

̿ ̿ ̿̿'̿̿\̵͇̿̿\=(•̪●)=/̵͇̿̿/'̿̿ ̿ ̿ ̿ - انا کڤيتݢولوڠ
http://fatah.afraid.org/
[Image: 763440762.png]
Quote
21-12-2011, 08:04 PM (This post was last modified: 21-12-2011 08:09 PM by ninja.)
Post: #14
RE: Pinhole Eye Glasses - untuk mata rabun
(21-12-2011 07:55 PM)kapitgulung Wrote:  aku dengar doktor pakar terkenal prof muhaya cakap benda ni mengarut ja. rabun mata tetap rabun, dan tetap tak boleh dirawat. wallahualam.

try bro ini je alternatif nyer.. dr pakar mahu duit kot bro tambah2 dr swasta.. mana mungkin penyakit datang tapi takder rawatan.. same je mcam kedai2.. spek tu.. try your own.. nanti lepas setahun aku post balik kasi feedback dia GayFace

orang miskin macam aku ni mampu ke nak lasik2? haa GayFace.. takkan hanya kapitalis je boleh rawat mata apa sume? hehe.. nanti lepas setahun aku kasi feedback..

terbaik bro, dr muhaya ni memang pakar "bedah lasik" GayFace kehkehkeh
http://www.hmetro.com.my/articles/Gunaka...er/Article

-|ninja33|-
[Image: b_560_95_1.png]
Quote
21-12-2011, 08:08 PM
Post: #15
RE: Pinhole Eye Glasses - untuk mata rabun
jgn jadi juling sudah..perhh GayFace

Saya online menggunakan laptop, akan tetapi apabila saya ingin update status Facebook saya, saya akan menggunakan BlackBerry saya, semata-mata ingin riak.Hebat bukan?


Spoiler:
butthurt?
Quote


Forum Jump:


User(s) browsing this thread: 1 Guest(s)