Welcome to TBD.my, Guest! Log In or Sign Up
 
Thread Rating:
  • 0 Votes - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pinhole Eye Glasses - untuk mata rabun
21-12-2011, 08:56 PM
Post: #16
RE: Pinhole Eye Glasses - untuk mata rabun
aku cuma dengar-dengar kat ikim.fm dalam kereta gi kerja ja. sampaikan.

̿ ̿ ̿̿'̿̿\̵͇̿̿\=(•̪●)=/̵͇̿̿/'̿̿ ̿ ̿ ̿ - انا کڤيتݢولوڠ
http://fatah.afraid.org/
[Image: 763440762.png]
Quote
21-12-2011, 09:06 PM (This post was last modified: 21-12-2011 09:11 PM by ninja.)
Post: #17
RE: Pinhole Eye Glasses - untuk mata rabun
(21-12-2011 08:56 PM)kapitgulung Wrote:  aku cuma dengar-dengar kat ikim.fm dalam kereta gi kerja ja. sampaikan.

http://www.pinhole-glasses.com/howitworks.htm

http://www.eyerobics.com.au/pinhole_glasses.html

ww.naturalvisiontherapy.com/about_us.html

rujukan

[Image: Diagram1.gif]

In a weak eye, light rays entering the eye's lens are not all focused onto the same place on the retina. For example rays a, b, f and g require more focusing by the lens to hit the same plane than rays c, d and e which are nearer to the centre.



Rays c, d and e are usually always in focus, regardless of the condition of the eye and form a clear image on the retina. This clear image is flooded by the blurred image known as 'the blur circle' formed by rays a, b, f and g.
When the pinhole lens is used, only rays c,d and e are allowed to form an image on the retina and no blur circle is present to block the clear image. Consequently, by using a lens with multiple pinholes, many focused images form on the retina and a clear natural image is seen.

[Image: Diagram2.gif]

Also, no effort is required from the eye muscles, as the only rays entering the eye are already in focus. Hence there is a dramatic, consequential relaxing effect.



benda ni ada jual kat pharmacies.. try tanyer.. ade kawan cakap pernah jumpe kat guardian.. GayFace

-|ninja33|-
[Image: b_560_95_1.png]
Quote
21-12-2011, 09:42 PM (This post was last modified: 21-12-2011 09:47 PM by servant_fox.)
Post: #18
RE: Pinhole Eye Glasses - untuk mata rabun
lol.. aku xjamin selepas ni berlaku macam kes Permata Hijrah.. mata semakin rosak GayFace

daripapa pakcik wiki:

http://en.wikipedia.org/wiki/Pinhole_glasses

Setiap ilmu mesti selari dengan Al-Quran dan As-Sunnah

[Image: hisyam%20-%20Copy.jpg]
Quote
21-12-2011, 10:39 PM
Post: #19
RE: Pinhole Eye Glasses - untuk mata rabun
Pinhole glasses have been marketed by various companies on the claim that—combined with certain eye exercises—they could permanently improve eyesight. Skeptics argue that no scientific evidence has been found to support them. Due to a lack of formal clinical studies to substantiate this type of claim by companies selling pinhole glasses, this type of claim is no longer allowed to be made in the United States under the terms of a legal settlement with the Federal Trade Commission.[4]
GayFace GayFace

let's tunggu setahun ayuh kita melihat apa feedback yang bakal ditemukan

Menurut Ghazali, antara tanda mencintai ALLAH adalah mengutamakan ALLAH berbending nafsu syahwat yang sering cenderung kepada hiburan dan keseronokan, relaks dan santai..
Quote
21-12-2011, 11:05 PM
Post: #20
RE: Pinhole Eye Glasses - untuk mata rabun
GayFace tol..

aku nak kongsi je.. no ofense.. biar aku try dulu.. nanti korang try.. aku pegang pada konsep terapi yg pakcik sorang ni buat.. every day buat hole guna tangan pastu pandang benda hijau+jauh..

kalau sembuh.. Alhamdulillah..

kalau scam.. aku minta duit balik.. pengedar dia ada syarikat..

-|ninja33|-
[Image: b_560_95_1.png]
Quote
22-12-2011, 12:13 AM
Post: #21
RE: Pinhole Eye Glasses - untuk mata rabun
(21-12-2011 11:05 PM)skr1ll3x Wrote:  GayFace tol..

aku nak kongsi je.. no ofense.. biar aku try dulu.. nanti korang try.. aku pegang pada konsep terapi yg pakcik sorang ni buat.. every day buat hole guna tangan pastu pandang benda hijau+jauh..

kalau sembuh.. Alhamdulillah..

kalau scam.. aku minta duit balik.. pengedar dia ada syarikat..

adakah berbaloi ganti rugi dengan kehilangan penglihatan? GayFace

Setiap ilmu mesti selari dengan Al-Quran dan As-Sunnah

[Image: hisyam%20-%20Copy.jpg]
Quote
22-12-2011, 12:25 AM (This post was last modified: 22-12-2011 12:26 AM by ninja.)
Post: #22
RE: Pinhole Eye Glasses - untuk mata rabun
(22-12-2011 12:13 AM)servant_fox Wrote:  
(21-12-2011 11:05 PM)skr1ll3x Wrote:  GayFace tol..

aku nak kongsi je.. no ofense.. biar aku try dulu.. nanti korang try.. aku pegang pada konsep terapi yg pakcik sorang ni buat.. every day buat hole guna tangan pastu pandang benda hijau+jauh..

kalau sembuh.. Alhamdulillah..

kalau scam.. aku minta duit balik.. pengedar dia ada syarikat..

adakah berbaloi ganti rugi dengan kehilangan penglihatan? GayFace

takkot.. GayFace ni bukan ubat mata.. bro, kalau ubat mata aku rase memang la.. titik2 sembuh macam GayFace je kan, dulu aku pernah try tak jadi ape..guna ubat cair... ni konsep terapi.. lagipun dah jumpe orang yang gune konsep ni.. yang pakcik tu buat pagi2.. pandang benda jauh.. melalui lubang yang dia buat.. guna tangan.. tu sebab aku yakin

-|ninja33|-
[Image: b_560_95_1.png]
Quote
22-12-2011, 01:01 AM
Post: #23
RE: Pinhole Eye Glasses - untuk mata rabun
bagi aku seksenye pakai spek nih membuatkan aku nak cube... aku dah x nak tiap2 malam terjage pasal dah terbaring atas spek.. nak pi tandas mlm2 terabe2 sampai setengah jam carik spek.. aku nak bawak kete mesti pakai spek. aku penah spek pecah seminggu aku x de spek tunggu buat baru .. aku drive pi kje time tu tawakal jek.. bawak sopan gile 50 jek...

[Image: 1818271182.png] [Image: 2017280876.png]
Quote
22-12-2011, 02:23 AM
Post: #24
RE: Pinhole Eye Glasses - untuk mata rabun
jgn pakai sewaktu memandu ye..nanti sedar2 dh ada dlm parit...ROFL

Saya online menggunakan laptop, akan tetapi apabila saya ingin update status Facebook saya, saya akan menggunakan BlackBerry saya, semata-mata ingin riak.Hebat bukan?


Spoiler:
butthurt?
Quote
22-12-2011, 02:30 AM
Post: #25
RE: Pinhole Eye Glasses - untuk mata rabun
parit aku x kesah bro buatnye bawah lori... hummmm... ngeri seh...

[Image: 1818271182.png] [Image: 2017280876.png]
Quote
22-12-2011, 03:37 AM
Post: #26
RE: Pinhole Eye Glasses - untuk mata rabun
owh mende ni, pak sedara ak dah beli, diye dah pakai lebih kurang 7 bulan kot.. ak tak tau harga berapa, tp diye cakap , nak kata rabun hilang tu tak la.. tapi mata rase lega sikit.. feedback dari pak sedara ak Big Grin
tak tau la kot2 lepas 1 tahun effectnya lain pulak.

[Image: elAtr.gif]
Quote
22-12-2011, 04:29 AM
Post: #27
RE: Pinhole Eye Glasses - untuk mata rabun
(22-12-2011 12:25 AM)skr1ll3x Wrote:  
(22-12-2011 12:13 AM)servant_fox Wrote:  
(21-12-2011 11:05 PM)skr1ll3x Wrote:  GayFace tol..

aku nak kongsi je.. no ofense.. biar aku try dulu.. nanti korang try.. aku pegang pada konsep terapi yg pakcik sorang ni buat.. every day buat hole guna tangan pastu pandang benda hijau+jauh..

kalau sembuh.. Alhamdulillah..

kalau scam.. aku minta duit balik.. pengedar dia ada syarikat..

adakah berbaloi ganti rugi dengan kehilangan penglihatan? GayFace

takkot.. GayFace ni bukan ubat mata.. bro, kalau ubat mata aku rase memang la.. titik2 sembuh macam GayFace je kan, dulu aku pernah try tak jadi ape..guna ubat cair... ni konsep terapi.. lagipun dah jumpe orang yang gune konsep ni.. yang pakcik tu buat pagi2.. pandang benda jauh.. melalui lubang yang dia buat.. guna tangan.. tu sebab aku yakin

rasa-rasanya kalau terapi ni betul2 berjaya, lama dah diaplikasikan di hospital2.

testimoni pengguna di dalam perubatan adalah tak berguna. jgan sampai masuk blog adidmuaddib nnti GayFace

orang malaysia ni mudah percaya pada terapi alternatif. tapi tak berkesan mana pun.

JOM LIKE PAGE SAYA!

Saya tak pandai. Harap dapat bantu saya. Terima kasih TBD.
Quote
22-12-2011, 08:02 AM
Post: #28
RE: Pinhole Eye Glasses - untuk mata rabun
(21-12-2011 08:04 PM)skr1ll3x Wrote:  
(21-12-2011 07:55 PM)kapitgulung Wrote:  aku dengar doktor pakar terkenal prof muhaya cakap benda ni mengarut ja. rabun mata tetap rabun, dan tetap tak boleh dirawat. wallahualam.

try bro ini je alternatif nyer.. dr pakar mahu duit kot bro tambah2 dr swasta.. mana mungkin penyakit datang tapi takder rawatan.. same je mcam kedai2.. spek tu.. try your own.. nanti lepas setahun aku post balik kasi feedback dia GayFace

orang miskin macam aku ni mampu ke nak lasik2? haa GayFace.. takkan hanya kapitalis je boleh rawat mata apa sume? hehe.. nanti lepas setahun aku kasi feedback..

terbaik bro, dr muhaya ni memang pakar "bedah lasik" GayFace kehkehkeh
http://www.hmetro.com.my/articles/Gunaka...er/Article

Bro... mana ada doktor rekomen jumpa bomoh GayFace... sama la dengan kes ni GayFace

Setiap ilmu mesti selari dengan Al-Quran dan As-Sunnah

[Image: hisyam%20-%20Copy.jpg]
Quote
22-12-2011, 11:14 AM (This post was last modified: 22-12-2011 11:35 AM by ninja.)
Post: #29
RE: Pinhole Eye Glasses - untuk mata rabun
tengok je nanti..

GayFace betul hangpa ni.. tunggu aku try.. nanti aku inform balik.. , kadang2.. ada benda yang kelihatan mengarut.. tapi berhasil..macam ni la.. aku harap berhasil la.. titik pada spek tu latih mata untuk tengok dengan tepat.. dari gambar yang kabur2.. tu kan orang rabun tengok benda imej jadi cam mengembang kan.. dia akan jadi normal balik... ape salahnye ikhtiar kan.. kena tipu kena tipu la.. RM60 je pun GayFace.. dari takder ikhtiar ape2..

btw, aku perasan yang mata aku ni boleh sembuh.. sebab pagi2.. kadang2.. aku rase mata aku ni dah boleh tengok ngan jelas..

tak boleh nak feedback ape2.. tunggu dalam 4 minggu.. ke sebulan ke setahun ke nanti aku bukak balik thread ni..takpun try sendiri.. aku bukan nak promote barang ke ape.. GayFace sebab penjual tu aku pun tak kenal.korang beli ke tak.. aku tak dapat manfaat ape2 pun. cuma nak kongsi satu cara yang boleh digunakan untuk rawat mata.. tak percaya boleh try sendiri.. malas nak dengar mitos2.. dari dr,bomoh or orang ramai.. mula2 pergi check mata..pastu tiap2 hari pakai spek ni..dalam 3-4 minggu gi kedai spek..check balik mata <-- ni ada dalam buku panduan dia kasi sekali..

bergantung pada masa penggunaan kot.. kalau sehari setakat pakai 15 minit tiap2 hari lambat la kesan dia.. ..

korang cuba terangkan kat aku.. macam mana mata yang rabun sedikit.. bila pakai spek mata perskripsi terus jadi rabun lagi teruk?
try cari pakar optometrist.. Dr william bates n Dr robert kaplan.. kat template cakap..kaedah tu diambl dari kajian diorang GayFace.. maybe prof muhaya belajar takat situ je..lagipun dia pakar lasik.. berduit jugak buat lasik deh..ilmu Allah tu luas.. takkan tiada cara untuk sembuhkan mata rabun? kalau aku cakap datuk aku guna selawat as'syifa; untuk rawat mata rabun pun mesti ramai orang kata karut.. wallahua'lam

-|ninja33|-
[Image: b_560_95_1.png]
Quote


Forum Jump:


User(s) browsing this thread: 1 Guest(s)